Carles Puyol

 XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp
VELIKA PORUKA

Legendarni kapetan Barcelone najavio povratak stare slave, sprema se i novi odlazak s Nou Campa

‘Pique i Alba moraju trenirati maksimalno jer uvjeren sam da će ih momčad trebati‘.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. rujan 2022. 23:09

Nakon odlaska Lionela Messija i teške sezone koja je uslijedila, kao i kroz prizmu velikih financijskih problema, Barcelona je ovoga ljeta opet uhvatila željeni kurs. Dovedena su jaka pojačanja na čelu s Robertom Lewandowskim, igre i rezultati na početku prvenstva Španjolske najavljuju borbu za naslov prvaka, a u klubu i oko njega budi se optimizam da će Barcelona biti u igri za sve trofeje, uključujući i onaj pobjednika Lige prvaka.

Oglasio se tako i bivši kapetan Carles Puyol (44), koji je uvjeren da njegov negdašnji suigrač, a sada trener Xavi Hernandez ima u rukama igrački potencijal za velika djela.

- Obavljen je jako dobar posao i tu je sada vrlo dobra momčad, koja se može boriti za sve naslove. Uvjeren sam da se Barcelona u Primeri može boriti jedan na jedan protiv Reala iz Madrida, ali sada je na Xaviju, igračima i navijačima, da svi idemo zajedno i budemo ujedinjeni, posebno u teškim vremenima. Uvjeren sam da nam dolazi sjajna godina - smatra Puyol i izdvaja iskustvo i kvalitetu poljskog stroja za pogotke Lewandowskog, koji je ovoga ljeta pristigao iz Bayerna.

- Lewandowski je jedan od najboljih na svijetu. On je impresivan igrač, dominira u mnogim segmentima igre, nije samo strijelac, on značajno rasterećuje suigrače, drži loptu, zna kako treba kombinirati. Kompletan igrač i nadam se da će u dresu Barcelone osvojiti Zlatnu loptu. On to zaslužuje - jasan je Puyol, koji je igrao za Katalonce do 2014. godine i osvojio sve što se osvojiti moglo.

- Barcelona je i među favoritima u Ligi prvaka. Real Madrid ima impresivan natjecateljski gen, engleski klubovi su vrlo jaki, baš kao i PSG, ali imat ćemo što reći i mi.

Puyol podsjeća i na svoj primjer s kraja karijere, kada je morao biti i na klupi, kao sada Gerard Pique ili Jordi Alba.

- Pique i Alba moraju trenirati maksimalno jer uvjeren sam da će ih momčad trebati. Moraju se pripremiti za nastup kada ih momčad treba, a kako se nositi s ulogom zamjene, ovisi o svakome pojedinačno. No, s godinama promijeniš perspektivu i shvatiš da možeš pomoći i izvana. I ja sam vjerovao da Bartra treba više minuta u slučaju kada ne budem mogao igrati. Siguran sam da će i oni paziti na dobrobit momčadi. Uostalom, Pique je dosta utakmica igrao ozlijeđen, forsirao se i to se isplatilo. Momčad se jako dobro ojačala u obrani, ali on je sjajan igrač i ako bude na 100 posto, bit će opet jako važan. Osim toga, može donijeti iskustvo u svlačionici, a istovremeno imamo i mlade igrače iz La Masije, koji nam mogu pružiti mnogo radosti u ovoj sezoni - zaključuje Puyol.

Istovremeno, opet su se probudile najave da će Nou Camp napustiti reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. On se nije proslavio nakon dolaska iz Juventusa prije dvije godine, bio je na posudbi u Bešiktašu, a ostao je bez postignutog pogotka u 30 nastupa za Barcelonu.

Fabrizio Romano tvrdi da je Pjanić na putu za Ujedinjene Arapske Emirate i klub Sharjah, koji mu nudi ugovor na tri godine...

Linker
01. svibanj 2024 22:45