Hugo Sanchez (desno), 2005. godine

 RONALDO SCHEMIDT/AFP/PROFIMEDIA Ronaldo Schemidt/Afp/Profimedia
SPREMAJU SE MEGATRANSFERI

Legendarni napadač Reala podigao prašinu: ‘Mbappe ili Haaland? Rekao sam mu da dovede obojicu!‘

Bivša zvijezda Reala je s klupskim predsjednikom razgovarala o mogućim pojačanjima.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2021. 08:53

Hugo Sanchez legenda je madridskog Reala, sjajni Meksikanac koji je za Madriđane odigrao gotovo 300 utakmica, a zabio preko 200 pogodaka i proslavljao ih atraktivnim premetom. Danas su mu 63 godine, ide vrijeme, međutim, njegova karijera ne blijedi, pogotovo u očima navijača Reala. Pet puta zaredom su njegovo je vrijeme, krajem osamdesetih, Blancosi bili prvaci Španjolske, osvojili jedan Kup i Kup UEFA-e, zapravo je nevjerojatno kako se Real tih godina barem jednom nije popeo i na krov Europe.

Hugo Sanchez u Real je došao iz Atletica, objasnio je kako je želio osvajati trofeje, a to je mogao u Realu, nije stoga čudno niti što je uživo gledao madridski derbi proteklog vikenda, a onda je dao i kraći intervju za Cadenu SER u kojemu je pričao o nekoliko zanimljivih tema. Prvo je istaknuo da je Karim Benzema zaslužio Zlatnu loptu ove godine, da nisu jasne reference po kojima se bira najbolji igrač svijeta...

No, najzanimljiviji je bio odgovor na pitanje tko mu se kao igrač više sviđa, Mbappe ili Haaland, otkrio da je upravo na tu temu pričao s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom.

"Imao sam priliku razgovarati s predsjednikom i on mi je postavio isto pitanje, što mislim koga bi Real trebao dovesti. I rekao sam mu da je Real navikao imati najbolje na svijetu, da bi bilo dobro da dođu obojica! Različiti su igrači, Haaland je napadač, Mbappé je svestrani igrač, sličan je Benzema, mlađi i talentiraniji, ali sličan. Haaland je sličan Cristianu. On je zvijer i takvog igrača Real treba imati", rekao je Sanchez, ne otkrivši pritom što mu je Florentino Perez odgovorio i je li mu najavio da će Real i krenuti u tom smjeru.

No, naravno, ne bi Sanchez, kao nogometni navijač, imao ništa protiv niti da Mbappe završi u Realu, a Haaland u Barceloni.

"Konkurencija je uvijek dobra. Obojica se natječu za najboljeg na svijetu idućih godina."

Linker
19. svibanj 2024 18:12