VELIKA PRILIKA

Legendarni Ronaldo digao palac gore za hrvatskog talenta. Platit će ga 4 milijuna eura

Stipe Biuk je ulaskom Valladolida u elitni rang španjolskog nogometa trajno postao njihov igrač
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. svibanj 2024. 14:52

Kolo prije kraja La Lige 2 nogometaši Valladolida osigurali su povratak u elitni razred španjolskog nogometa. Valladolid ima četiri boda više od trećeplasiranog Eibara, pa će u posljednjem kolu igrati utakmicu bez rezultatskog značenja, jer dva prvoplasirana kluba izravno ulaze u La Ligu.

Sjajna je to vijest i za Stipu Biuka (21), koji je s ulaskom Valladolida u viši rang automatski trajno postao igrač španjolskog kluba, jer je ovo proljeće tamo proveo kao posuđeni igrač FC Los Angelesa.

Biuk je pri potpisu ugovora o posudbi iz LA imao dvije klauzule koje su se morale ispuniti kako bi automatski postao igrač Valladolida. Prvi je uvjet bio da Valladolid mora ući u elitni rang, a drugi da Biuk mora upisati najmanje sedam utakmica, odnosno u njima prikupiti određenu minutažu.

Biuk je ovog proljeća u dresu Valladolida nastupio u ukupno 11 utakmica, a imao bi ih i značajno više da pet kola nije morao propustiti zbog ozljede. Premda nije uspio zabiti gol, nego je upisao tek jednu asistenciju, u Valladolidu su procijenili da će im talent bivšeg igrača Hajduka i člana U21 reprezentacije Hrvatske trebati u LaLigi.

Naime, Biuk je nakon ozljede konkurirao za zadnje dvije utakmice Valladolida. Oba je puta ulazio s klupe, prikupivši 40 minuta u obje. Da su Valladolidovi ljudi od struke procijenili da Biuk nije kalibar igrača koji im treba, mogli su mladog krilnog napadača ostaviti na klupi, što bi značilo da nije uspio upisati minimalni broj minuta za automatski otkup.

Ovako ih je upisao dovoljno, te se aktivirala otkupna klauzula po kojoj će Valladolid Los Angelesu za Biuka platiti četiri milijuna eura, kao i 25 posto od mogućeg sljedećeg transfera. Gazda kluba, legendarni Ronaldo, digao je palac gore za Biukov transfer.

Hrvatska će tako sljedeće sezone u La Ligi imati u Biuku jednog mladog igrača, što je izvrsna vijest za sve, jer zadnjih nas je godina tamo jako malo. Sezonu su u La Ligi završili samo dva Vatrena - Luka Modrić i Ante Budimir. Nadajmo se da će Biuk krenuti njihovim tragom kada su igre u pitanju...

Linker
27. svibanj 2024 14:53