REUTERS
UZBUĐENJA U PRIMERI

LEGENDARNI VATRENI ZA SN NAJAVIO LUDI VIKEND U ŠPANJOLSKOJ Ovo je vrhunac: 'Za Real Madrid se 80 posto prvenstva igra u nedjelju'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. veljača 2017. 09:30

Kosti mnogih Realovih generacija zakopane su na Mestalli, moglo bi se figurativno reći, pa eto čak i u ovoj sezoni, u kojoj su fanovi Šišmiša preživljavali noćne more, Kraljevski klub je položio oružje. Jednu utakmicu viška za odigrati Cristiano Ronaldo i društvo su prosuli, ostala im je Celta, ali prije toga pred njima i Barcelonom jedan je od najvažnijih vikenda sezone u Primeri.

Real Madrid ovog časa ima samo bod više od Barcelone, tri od Seville, a jesu li Katalonci opet punim plućima u utrci znat će se nakon što u nedjelju od 16.15 odigraju derbi Atletico i Barcelona, a u 20.45 snage odmjere Villarreal i Real Madrid. To je kolo dugosežnih odgovora.

- Gledao sam Real u Valenciji, zakomplicirali su, a tek ih sada čeka jako nezgodni Villarreal, ne znam kako će to proći - kaže Robert Jarni, negdašnji igrač Reala, dodajući:


Simone Zaza Goal HD - Valencia 1 - 0 Real... by LiveFootball28

- Imali su na Mestalli terensku premoć, ali u njihovoj igri je dosta problema u defenzivi. S Casemirom se to donekle popravilo, ali to još nije ono pravo. Jednostavno, moraju svi igrači raditi obranu, jer prema naprijed Real nikad nije imao poteškoća, niti će imati. No, defenzivni blok treba daleko bolje izgledati. Kad igrate utakmicu i vidite da vas nitko ne može probiti, puno je lakše onima koji su u napadu, daleko su slobodniji, i probaš neke stvari koje ti ne padaju na pamet kad gubiš.

Jarni specijalno ističe:

- Villarreal je jedna od najkonstantnijih momčadi što se tiče lijepe igre i opasnosti po gol. Svake godine mijenjaju igrače, ali na terenu su dopadljivi. Možda im nedostaje ta sigurnost prema natrag.


Fabian Orellana Goal HD - Valencia CF 2-0 Real... by footballderby

Ova 24. runda može rezultirati da se Real opet odvoji, ali i da ga Barca preskoči.

- Bit će superzanimljivo i iz razloga kako je Barcelona dobila Atletico u Kupu kralja. Ostalo je tu dosta repova. Kod Barce se vidi da nešto ne štima među igračima, a ispostavilo se da postoji problem i s trenerom. Kad se zbivaju takve trzavice, to se jako osjeti na terenu. Znamo kakav je Simeone trener, koji je na momčad prenio energiju na granici ludosti, ljuti su zbog načina kako su ispali iz Kupa i mislim da će Atletico napraviti sve da im se osveti. Usudio bih se reći da je vrlo lako moguće da se za Real 80 posto prvenstva igra ove nedjelje. Ako uspiju proći El Madrigal, a moje je mišljenje da će Atletico pobijediti Barcelonu, i onda imaju još zaostali susret sa Celtom, to bi bila dobitna pozicija. Držim da si više ne smiju dozvoliti niti jedan kiks.


gsdhfsdhgjfdklgjldkfgjkldjk

No, uzmu li Katalonci tri boda… - Ostala bi Realu Celta, ali tada je sve otvoreno. Nekoliko se puta dogodilo da su i Real i Barca ispuštali veliku prednost. Opet, kako Barca zaista ima mnogo problema, Real tu priliku ne bi smio propustiti. Kažem, poznavajući mentalitet Atletica, napravit će sve da dobiju. Ovaj vikend usmjerit će prvenstvo.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Luka Modrić je prekjučer na Mestalli igrao do petnaestak minuta prije kraja, Mateo Kovačić nije ušao, Ivan Rakitić pati kao i Barca, Šime Vrsaljko je sve standardniji…

- Najbitnije je da imaju kontinuitet igara. Kad je jako puno utakmica normalne su rotacije, ali bitno je da ne preskačeš tri-četiri utakmice. Za Modrića ne moramo ni pričati, Kovačić je pokazao svoje, mislim da će još puno napredovati i za to nemamo apsolutno nikakve brige. Rakitić? On nije brzanac koji će sam riješiti utakmicu, fantastično se uklopio sa svojim stilom igre u Barcelonin nogomet, ali treba mu stalna minutaža. Što više igra sve je bolji, kad sjedi na klupi ne leži mu baš, čim pauzira jedan ili dva susreta teško se vraća. Vrsaljko ima nešto što ti Bog da ili ne da, a to je brzina. Talent posjeduje, sada je na njemu, iskoristio je priliku, diže se iz utakmice u utakmicu, u Šimi ćemo imati dostojnog nasljednika Darija Srne.

Linker
19. travanj 2024 03:31