GIUSEPPE CACACE Afp
NAPISAO PISMO

Legendarnog Zinedinea Zidanea preplavile emocije! Francuz konačno otkrio pravi razlog odlaska iz Reala

‘Ja sam rođeni pobjednik i ovdje sam došao kako bi osvajao trofeje, ali...‘
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2021. 12:01

Prije nekoliko dana legendarni Francuz Zinedine Zidane napustio je klupu Real Madrida, jer, kako kaže, smatra da vodstvo kluba više nema povjerenja u njega, pa je tako napisao jedno pismo u kojem se osvrnuo na sve što se događalo u posljednjih nekoliko dana.

- Odlazim zato što smatram da klub više ne vjeruje u mene i ne nudi mi podršku kako bi mogao nešto napraviti na duže staze. Ja sam rođeni pobjednik i ovdje sam došao kako bi osvajao trofeje, ali postoji i ona ljudska strana priče i emocije za što smatram kako se nije poštovalo. Sve što sam gradio na dnevnoj bazi, odnos koji sam razvio s igračima...sve je to zaboravljeno. Odlazim, ali nisam se zasitio trenerskog posla.

image
JAVIER SORIANO Afp

Real Madrid je imao razočaravajuću sezonu u kojoj nije uspio osvojiti niti jedan trofej, a to se posljednji puta dogodilo prije 11 godina. Zidane je momčad Reala prvi puta preuzeo 2016. godine da bi ga potom na klupi 2018. naslijedio Julen Lopetegui.

U svom je pismu također objasnio zašto je prije tri godine napustio Bernabeu.

- Želim da se poštuje ono što smo zajedno ostvarili. Volio bih da sam posljednjih mjeseci imao drugačiji odnos s predsjednikom, da je bio drugačiji nego s drugim trenerima. Nisam tražio nikakve privilegije, samo malo više uspomena. Boljelo me što sam nakon poraza u medijima morao čitati da će mi dati otkaz ukoliko ne slavimo u idućoj utakmici. Boljelo je i mene i čitavu momčad, a sve je u konačnici rezultiralo negativnom atmosferom. Dvadeset godina sam proveo u Madridu i to je nešto najljepše što mi se dogodilo i znam da sve dugujem predsjedniku Perezu koji me prepoznao još davne 2001. godine.

Linker
26. travanj 2024 02:04