AFP
OSTAJE U BARCELONI

Messi odlučio: Žena i djeca su plakali, doživio sam dramu, ali jedan čovjek mi je obećao da mogu ići...

"Nikad ne bih išao na sud protiv svog kluba. To je klub koji volim i koji mi je dao sve", poručio je Leo
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2020. 14:40

Lionel Messi dao je ekskluzivan intervju za Goal gdje je potvrdio da će ostati u Barceloni.

"Nikad ne bih išao protiv svog kluba na sud", poručio je.

Zašto mu je toliko dugo trebalo da progovori?

"Teško mi je bilo nakon poraza u Lisabonu. Znali smo da su težak protivnik (Bayern), ali htio sam da vrijeme prođe. Nisam se najbolje osjećao nakon te utakmice".

image
AFP

Kako je došlo do ideje da ode?

"Rekao sam predsjedniku da želim ići. Govorim mu to već godinu dana. Mislio sam da je moje vrijeme prošlo"

Jeli se osjećao usamljeno u cijeloj ovoj priči?

"Ne, nisam se osjećao usamljeno, to ne, već pomalo povrijeđeno zbog stvari koje sam čuo od ljudi, iz medija, od onih koji su ispitivali moju vjernost klubu. I koji su govorili stvari koje mislim da nisam zaslužio. Ova situacija je i razotkrila lažnjake, jer zaboljelo me je kad se dovela u pitanje moja ljubav prema ovom klubu. Bez obzira ostajem ili odlazim, moja ljubav prema klubu se neće promijeniti", dodao je.

Što se dogodilo kad ste svojoj obitelji rekli da želite napustiti Barcelonu?

"Kad sam ovo rekao ženi i djeci, nastala je drama. Moja djeca nisu htjela napustiti Barcelonu, nisu htjeli mijenjati školu. A ja sam tražio novi izazov! Gledao sam dalje, htio sam klub gdje se možete natjecati na najvišoj razini, gdje možete osvajati Ligu prvaka. No vratimo se na početak, mislio sam i bio sam siguran da sam slobodan, jer predsjednik je uvijek govorio da na kraju sezone mogu odlučiti hoću li ostati ili ne. Sad se drže činjenice da je to riječ o 10. lipnja, ali ja sam se za Barcelonu natjecao još u kolovozu zbog ovog usranog virusa!", dodao je.

"Sad je jedini način da napustim klub ako netko plati 700 milijuna eura i zato ostajem u klubu".

Tu pojašnjava svoju odluku:

"Nikad ne bih išao na sud protiv svog kluba. To je klub koji volim i koji mi je dao sve. To je klub mog života. Barcelona mi je dala sve i ja sam dao njoj sve. Povrijedilo me je što su se objavljivale lažne stvari o meni. Da ću ići na sud. Htio sam ići jer je to moje prtavo, takav je bio dogovor, ali na sud neću ići".

Kakav očekuje nastavak u Barceloni.

"Moj se stav neće promijeniti bez obzira na sve. Dat ću sve od sebe. Uvijek želim pobjeđivati. Uvijek želim najbolje za sebe, za svlačionicu. Tu je novi trener, nove ideje. Ja ostajem"

Otkriva detalje oko obitelji.

"Mateo je mlađi, ne zna kako je to otići i živjeti u drugom gradu, ali Thiago da, shvatio je na TV-u što se događa. Počeli smo govoriti o novoj školi, novom gradu, novim prijateljima, a on je zaplakao: "Nemojmo ići!" Bilo je vrlo teško donijeti odluku", dodao je.

Dobio je pitanje o sad već famoznom burofaxu, zašto je odlučio to učiniti tom metodom?

"Burofax je metoda s kojom sam odlučio službeno poslati zahtjev. Tijekom cijele godine govorio sam predsjedniku da želim otići i pronaći drugi izazov, a burofax je bila samo službena metoda.".

Na kraju dodaje nešto što ga boli, nešto što neće tako lako zaboraviti.

"Predsjednik mi je cijelu godinu govorio, kad sezona završi ti odluči hoćeš li ostati ili otići. Nikad nije odredio datum. I taj burofax je bila službena metoda moje odluke".

Messi je, uz dosta gorčine, promijenio odluku, ostat će još godinu dana...

Linker
20. travanj 2024 17:20