Hazard i Bale nisu u Perezovim planovima

 BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
POSPREMANJE U MADRIDU

Lista za ‘odstrel‘ - Real se rješava čak 8 igrača kako bi doveo Mbappea i još dva velika pojačanja

Hoće li Florentino Perez uspjeti sve ovo napraviti?
Piše: S.N.Objavljeno: 19. studeni 2021. 21:19

Florentino Perez priprema veliku ofenzivu. Predsjednik Reala proteklih nekoliko godina nije dovodio previše velikih zvijezda, a 'Kraljevski klub' je prednost u dolascima davao mlađim igračima, ali Perez sada sprema dolazak velikih pojačanja te za njih nema namjeru platiti niti jedan cent odštete.

Već je svima poznato kako je Kylian Mbappe glavna meta Reala, a 22-godišnja francuska zvijezda nije potpisala novi ugovor s PSG-om. Aktualni mu istječe sljedećeg ljeta što znači da Real već početkom Nove godine može dogovoriti njegov dolazak u Madrid te za to ne platiti nikakvu odštetu. Slična je priča s Paulom Pogbom, veznjakom Manchester Uniteda koji se već godinama spominje kao potencijalno Realovo pojačanje. To se do sada nije dogodilo, a i Pogbi sljedećeg ljeta istječe ugovor baš kao i Antoniju Rüdigeru, njemačkom reprezentativcu koji igra za Chelsea. I on je na metu Reala, a ako Perez uspije dovesti svu trojicu dobit će po jedno veliko pojačanje u svakoj liniji momčadi, ali i uštedjeti najmanje 300 milijuna eura koliko bi njih trojica koštali na tržištu.

No, nije sve ni u plaćanju odštete, ima nešto i u ugovorima. Španjolski ABC je u svojoj analizi istaknuo kako će Real Mbappeu, Pogbi i Rüdiger, ako ih besplatno dovede na Santiago Bernabeu, morati dati veće plaće nego da se radilo o kupnji. Igrači i njihovi menadžeri su svjesni da svaki klub štedi na besplatnim transferima pa onda pregovaraju u većim plaćama. No, ABC tvrdi kako je Perez već pronašao rješenje, odnosno da ima način kako da uštedi najmanje 60, a možda i više od 100 milijuna eura na plaćama.

Iznos od 60 milijuna će se uštedjeti na isteku ugovora trojice igrača koji nemaju više budućnost u Realu te im neće biti ponuđeni novi. Riječ je o Garethu Baleu, koji bruto zarađuje 28 milijuna eura, Marcelu sa 16,5 milijuna te Iscu s 15,5 milijuna eura. Svi oni su dali svoje u Madridu i Perez ih ne želi vidjeti sljedeće sezone u svlačionici.

No, to nije sve. Perez je, tvrdi ABC, napravio i listu igrača koje bi želio prodati. Riječ je o Luki Joviću, Daniju Ceballosu, Jesusu Velleju i Marianu Diazu. Španjolski portal čak tvrdi kako Perezu nije važno koliko će dobiti odštete za njih, već to koliko će uštedjeti na plaćama. Njih trojica ukupno klub koštaju 32 milijuna eura godišnje, a najveća Perezova želja je i odlazak Edena Hazarda koji zarađuje 28 milijuna eura u bruto iznosu na godinu dana.

Ako bi svih 8 igrača otišlo iz Reala, madridski klub bi na plaćama uštedio 120 milijuna eura. Bit će valjda dosta za Mbappea, Pogbu i Rüdigera.

Linker
19. travanj 2024 19:27