AFP
OBAVEZE U NAJJAČIM LIGAMA

Lovren pred drugim debijem u dresu Lyona, u Španjolskoj dva najbitnija gostovanja, Tudor protiv niželigaša

U Serie A i La Ligi igraju se prvenstvene utakmice dok Francuzi i Englezi odrađuju obaveze Kupa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 10:25

Nadolazeće 16. kolo moglo bi se pokazati kao odlučujuće u borbi za španjolskog prvaka, budući da dva glavna konkurenta za naslov Real Madrid i Barcelona, odlaze na teška gostovanja.

Trenutno su izjednačeni na vrhu tablice, tako da je svaki bod od vitalnog značaja, ali neće biti lako igračima Carla Ancelottija kada se u subotu suprotstave Villarrealu, a možda će još i teži zadatak biti pred Xavijem Hernandezom čija momčad gostuje kod Atlético Madrida u nedjelju.

Oslabljena Barcelona

Dodatni hendikep je izostanak Roberta Lewandowskog koji je suspendiran za utakmicu Atletica zajedno s Jordijem Albom, stoga će Xavi morati dobro razmisliti kako da nadoknadi njihov izostanak. Chelsea i Manchester City susrećući se po treći put u dva mjeseca i drugi put u razmaku od četiri dana, ovoga puta pred njima je nedjeljni susret trećeg kola FA Kupa. Momčad Pepa Guardiole otputovala je na Stamford Bridge na bitku u Premier ligi u četvrtak i pobijedila rezultatom 1:0.

image
PAU BARRENA Afp

Guardiola je izgleda naučio lekciju iz remija s Evertonom gdje je odbio reagirati promjenama s klupe sve do 87. minute. Samo tri minute nakon što su obojica ušli na teren, Jack Grealish pronašao je Riyada Mahreza na drugoj stativi koji je pogotkom riješio pitanje pobjednika i omogućio ‘’građanima’’ da smanje zaostatak za vodećim Arsenalom nazad na pet bodova.

image
GLYN KIRK Afp

Nakon što je sezona Serie A nastavljena sredinom prošloga tjedna, vrhunski talijanski nogomet vraća se vikendom na naše ekrane, počevši od subote. Utakmica koja najviše iskače ona je koju će u nedjelju navečer na San Siru odigrati Roma i branitelj naslova Milan. Napolijev niz bez poraza u Serie A ove sezone, završio je u srijedu u napetoj utakmici protiv Intera, koji je momčadi Luciana Spallettija isto ovo napravio i prošle sezone nakon 12 utakmica bez poraza. Iako su oduševili publiku diljem Europe svojim živahnim napadom, nisu uspjeli postići pogodak po prvi put od kolovoza. Unatoč razočaranju, Napoli još uvijek može mirno spavati s pet bodova više od Milana, iako i Juventus i Inter stoje u redu iza Rossonera. Popravni ispit Spalletti će imati u nedjelju protiv Sampdorije koja se nalazi na 18. mjestu u zoni ispadanja. Nedjelja nam donosi i sraz dvaju hrvatskih nogometaša. Domagoj Bradarić sve bolje igra u dresu Salernitane koja dočekuje Torino Nikole Vlašića.

Majer na Bordeaux

Francuski nogomet ovog će vikenda obilježiti kup utakmice, a Igor Tudor s Marseilleom ne bi trebao imati težak zadatak s obzirom na to da putuju na noge Hyeresu, momčadi iz četvrtog ranga. Bit će ovo prilika da hrvatski trener isproba neke nove kombinacije u svojem sastavu i priliku da igračima koji nisu sakupili puno minuta.

image
PHILIPPE MERLE Afp

Također, Lyon igra protiv Metza, a njihov trener Laurent Blanc u najavi je puno pričao o Dejanu Lovrenu koji se nakon deset godina vratio u svoj prvi inozemni klub te bi baš u ovoj utakmici mogao upisati svoj ‘’drugi’’ debi u dresu Lyona. Lovro Majer također bi trebao biti u sastavu za ogled protiv nekadašnjeg francuskog giganta Bordeauxa, a aktualni prvak PSG svoje Kup obaveze obaviti će već danas protiv Chateaurouxa.

Linker
20. travanj 2024 00:05