Luka Modrić

 Tim Goode/pa Images/profimedia
NOVOSTI IZ MADRIDA

Luka Modrić ispada iz prve postave Reala? Ancelotti potvrdio veliku promjenu koja bi mogla koštati Hrvata

‘Moramo pokušati pronaći novi stil igre. Moguća je nova formacija‘, rekao je Talijan
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 09:33

Carlo Ancelotti je najavio da bi njegov Real mogao izgledati bitno drugačije u novoj sezoni. Talijanski stručnjak odustaje od formacije 4-3-3 i želi pokušati s 4-4-2 s rombom u sredini. To je formacija koju je Don Carlo koristio i u Milanu, a naglasak je na jakom veznom redu.

U Realu su mu od veznjaka na raspolaganju senatori Luka Modrić i Toni Kroos, te mlade snage koje čine Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouaméni, Dani Ceballos, Arda Güler, Brahim Diaz i Jude Bellingham.

U novoj formaciji prednost bi mogli dobiti mlađi, pa Španjolci pišu kako bi Modrić i Kroos utakmice mogli počinjati s klupe. Ispred obrane trebao bi biti Tchouameni koji bi igrao na poziciji zadnjeg veznog. Lijevo bi trebao biti Camavinga, a desno Bellingham. Oni bi imali ulogu tranzicije iz obrane u napad i probijanja po krilima, a ispred njih bi trebao biti Valverde čija je uloga razigravati dvojicu napadača i gurati ih u gol šanse.

- Moramo pokušati pronaći novi stil igre. Moguća je nova formacija - rekao je Ancelotti i dodao kako će Camavinga biti u veznom redu, a ne na lijevom beku.

Kada pogledamo novu Ancelottijevu viziju, nije nemoguće ni da u njoj ipak bude mjesta za senatore. Modrić je neko vrijeme u svojoj karijeri i igrao na lijevoj strani, a Kroos može biti na zadnjem veznom pa obojica i dalje mogu igrati zajedno u prvih 11.

Real će novu formaciju početi uigravati već na pripremama u SAD-u, a vidjet ćemo gdje su u njoj Modrić i Kroos.

Linker
24. studeni 2023 15:41