Luki Modriću će, osvoji li Real prvenstvo, to biti 18. trofej s kraljevskim klubom

 BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
NITKO KAO BRAZILAC

Luka Modrić je na pragu svojeg 18. trofeja s Realom, ali jedan igrač će ispisati povijest i to kao kapetan

Marcelo već protiv Espanyola može preskočiti Genta i postati najtrofejniji u povijesti kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. travanj 2022. 11:59

Subota bi trebala biti veliki dan za Real. Dok iščekuju uzvrat s Manchester Cityjem u polufinalu Lige prvaka, Madriđani mogu već poslijepodne (utakmice počinje u 16.15 sati) protiv Espanyola potvrditi naslov prvaka. Modriću i društvu dovoljan je bod, pehar je već spreman i bit će Realu, ispuni li se taj rezultatski uvjet, dodijeljen odmah nakon utakmice. Poslije će, pak, momčad doći na madridski trg Cibeles i tamo s navijačima proslaviti još jedan trofej.

Carlo Ancelotti najavio je da će u toj utakmici ipak odmarati neke igrače, čuvati ih za City, a u petak ga je ponovno iznenadio Gareth Bale. Upravo je Velšanin, koji odavno s Realom ne živi u ljubavi i samo broji dana do isteka ugovora, trebao biti jedan od tih koji će protiv Espanyola dobiti minutažu i sudjelovati u potvrdi naslova. Međutim, iako nije bilo nikakvih naznaka da ima bilokakvih problema s ozljedom, Bale je nakon treniga u petak poručio klupskim liječnicima da ga bole leđa i da ne može igrati protiv Espanyola. Iz vedra neba, dotad je normalno trenirao. Nije prvi put, Bale je nešto slično napravio i uoči nedavnog El Clasica, također je iznenada prijavio bolove u leđima, a drugi dan se nije pojavio na stadionu niti kao gledatelj. Španjolski mediji tvrde da je Bale ponovno razočaran odnosom prema njemu, da je i Ancelotti iznevjerio njegova očekivanja, jer mu nije davao previše minuta, iako je često pričao drugačije. Pitaju se Španjolci koliko daleko će Bale ići ovaj put, odnosno, hoće li se pojaviti barem na proslavi naslova ili je od boli u leđima još jača bol u jednom drugom organu?

Dok se Bale inati, Brazilac Marcelo, koji je također ove sezone u drugom planu i na kraju sezone napušta Bernabeu, ispisat će danas povijest madridskog Reala. Naravno, ako Espanyol ne poremeti planove. Marcelo će istrčati kao kapetan, čime mu Ancelotti i klub iskazuju veliku čast, baš će on podignuti pehar, a to će mu onda biti 24. trofej u dresu Reala, čime će postati najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Trenutno Marcelo dijeli prvo mjesto te vječne liste s Gentom, obojica imaju 23 trofeja, Ramos ih je skupio 22, Benzema je na 20. Marcelo će tako osvojiti 24. kantu, a uzme li Real još jednu Ligu prvaka, oprostio bi se od Blancosa s 25 trofeja od 2007. godine kad je iz Fluminensea za 6,5 milijuna eura stigao u Real. Luka Modrić će osvojiti svoj 18. trofej u Realu, time će biti peti na ljestvici najtrofejnijih Realovih igrača.


Podsjetimo, u subotu bi u nogometnu povijest mogao ući i Carlo Ancelotti kao prvi trener koji je osvajao naslove prvaka u svih pet najjačih liga. Milan, Chelsea, PSG i Bayern dosad je Ancelotti dovodio do trona, s Realom je osvojio sve, osim španjolskog naslova, ali sad će i njega upisati u CV.

Linker
24. travanj 2024 16:35