Luka Modrić je u sjajnoj formi, kaže njegov osobni trener

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
‘RADI SVAKOG DANA‘

‘Luka Modrić na nogomet gleda totalno drukčije od drugih, može igrati nogomet do 40. godine‘

Osobni trener Luke Modrića objasnio je za španjolski As u kakvom je stanju hrvatski nogometaš.
Piše: S.N.Objavljeno: 04. ožujak 2022. 10:05

"Luka Modrić može igrati do 40. godine." Tim je riječima Vlatko Vučetić, osobni trener Luke Modrića s kojim radi već sedam godina objasnio u kakvom je stanju kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

"Luka je van treninga možda 10 dana godišnje, a mi ponekad naš plan treninga mijenjamo u trenutku, ali se treninzi ne preskaču. Prošlog ljeta sam mu poslao program u kojem je igrao dosta tenisa jer on to jako voli, kao i plivanje i slične stvari. On je strašan radnik, apsolutno voli i živi nogomet, za svoju momčad. Potpuno je drukčiji od drugih", rekao je Vučetić za španjolski As o Modriću i nastavio:

"On želi organizirati igrače i momčad da igraju dobro i sretniji je ako momčad igra dobro, a ne on. Koncentriran je na svoje tijelo, radi svakog dana, ponekad odmah ujutro nakon buđenja."

Vučetić je profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, radi s 20-ak nogometaša, a osim na fizičku spremu, u svojem programu fokus stavlja i na nutricionizam, odnosno psihički aspekt bavljenja sportom. I tu je istaknuo Modrića kao nekoga tko odskače od drugih.

"Luka je jedan od najboljih na svijetu u brzini donošenja odluka i rješavanja problema. On gleda na nogomet drukčije pa i prije nego dobije loptu ima nekoliko vizija koje su drukčije nego u ostalih nogometaša. Modrić ima tri ili četiri različite solucije i njegov mozak spontano analizira situaciju u kojoj se nalaze igrači oko njega i donosi odluku. Ponekad on razmišlja brže nego njegov suigrač pa pošalje loptu tamo gdje suigrač još nije stigao", sa smiješkom priča Vučetić.

On je objasnio i kako se nogomet, pa i način treninga razvija.

"Nogomet se potpuno promijenio u posljednjih 20 godina. Razmislite o Robertu Prosinečkom, on je bio jedan od najboljih igrača u svoje dobra, ali nogomet je sada brži, energičniji, snažniji. Sada većina nogometaša ima individualnog kondicijskog trenera što neki klubovi ne vole. Mislim da su tu klubovi u krivu jer je nemoguće u klubu imati dovoljno trenera da bi svaki igrač imao individualni program", zaključio je Vučetić.

Linker
02. svibanj 2024 19:27