Luka Modrić

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
DOBRE VIJESTI

Luka Modrić pobijedio koronu za dva dana! Ali, slijedi neizvjesnost. I dalje se ne zna kad će zaigrati

Za Cadiz mora dobiti dopuštenje zdravstvenih vlasti, a u Bilbau vjerojatno neće moći igrati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2021. 16:20

Luka Modrić je pobijedio koronavirus, i to samo dva dana nakon što je dobio pozitivan test. Na drugom PCR-u, pokazalo se da je negativan, tako da se sada čeka dopuštenje zdravstvenih vlasti ne bi li se vidjelo hoće li moći zaigrati protiv Cadiza u nedjelju.

Podsjetimo, Modrić i Marcelo su u srijedu dobili pozitivan test, a kasnije se to sve skupa prelilo i na još neke igrače. No, što se sada mora dogoditi da bi zaigrao u nedjelju? legislativa je, kako piše Marca, prilično konfuzna. La Ligini protokoli su jasni. Nakon pozitivnog PCR-testa igrač mora biti 10 dana u izolaciji, neovisno o broju naknadnih testova, sve i da su negativni.

Ipak, madridski gradski okrug (Comundidad de Madrid) ima pravilo po kojoj bila koja cijepljena osoba može prekinuti izolaciju nakon negativnog testa. To znači da Modrić, po tome, može kao cijepljen i negativan nastaviti s normalnim životom. Utakmica s Cadizom igra se na Bernabeuu, što je pod ingerencijom Comunidad de Madrida.

No, već za utakmicu u Bilbau, gostovanje kod Athletica u srijedu u 21 sat moglo bi biti drugačije. Bilbao je, kao što znamo, u Baskiji, a ona nema sustav jednak madridskome. Njihov pak zdravstveni protokol nalaže obveznu izolaciju od 10 dana nakon pozitivnog testa.

Linker
30. travanj 2024 04:45