Martin Erlić

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia
VATRENI VIKEND

Luki Modriću nije trebalo puno da pokaže klasu, ali je najbolji Hrvat bio jedan drugi Vatreni

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša proteklog vikenda
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2023. 12:18

Odigrano je nekoliko kola u većini nacionalnih nogometnih liga diljem Europe pa je vrijeme da se vrati i naša rubrika s pregledom najboljih igara hrvatskih nogometaša u vodećim europskim prvenstvima. Kao i prošle godine, pratimo 10 najjačih liga po UEFA-inom rankingu - englesku, španjolsku, talijansku, njemačku, nizozemsku, francusku, portugalsku, belgijsku, škotsku i tursku.

U njima je ovog vikenda najbolju utakmicu odigrao Martin Erlić. Iako je njegov Sassuolo na domaćem terenu izgubio od Atalante rezultatom 2:0, Vatreni je s ocjenom 7.8 po Sofascoreu uz Atalantinog Juana Mussa bio najbolji igrač utakmice.

Odmah do Erlića se smjestio Luka Modrić koji je u gostujućoj pobjedi protiv Almerije (3:1) igrao zadnjih 18 minuta i u njima pokazao toliku klasu da je za svoju izvedbu dobio ocjenu 7.6. Istu ocjenu je dobio i Ivor Pandur koji nastavlja s dobrim partijama na vratima Fortune Sittard koja je upisala domaću pobjedu protiv Almere Cityja (2:1).

image

Top 10 Hrvata

SOFA SCORE

Hrvati u top 10 europskih liga

Andrej Kramarić nije uspio spasiti Hoffenheim od poraza protiv Freiburga (1:2), ali je bio najbolji igrač svoje momčadi s ocjenom 7,4. Mateo Kovačić je odigrao svih 90 minuta za Manchester City u pobjedi nad Newcastleom (1:0) te dobio ocjenu 7,3 dok je Roko Baturina postigao gol i bio najbolji igrač Gil Vicentea u porazu kod Vitorije (0:1). Baturina je ocijenjen sa 7,1.

Četiri su igrača dobila ocjenu 7,0. Jedan od njih je Lovro Majer koji je odigrao 66 minuta u pobjedi Wolfsburga nad Heidenheimom (2:0). S njim su u društvu Borna Sosa koji je tu ocjenu dobio u velikom slavlju Stuttgarta nad Bochumom (5:0), Marin Pongračić u pobjedi Leccea nad Lazijom (2:0) te Alen Halilović u već spomenutom slavlju Fortune Sittard.

Linker
05. svibanj 2024 01:27