CHARLY TRIBALLEAU Afp
EL CLÁSICO PRED VRATIMA

Madriđani strahuju od Barcelone: ‘Hoće li ovako igrati i na Bernabéuu? Flick je majstor‘

U Marcinoj anketi je 76 posto glasača odgovorilo potvrdno na pitanje "može li Barca osvojiti LP?"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2024. 21:20

Madridski mediji uoči subotnjeg el Clasica upozoravaju na snagu koju je Barcelona prikazala u velikoj pobjedi protiv Bayerna (4:1) u 3. kolu Lige prvaka.

‘‘Barcelona je neumoljivom pobjedom jasno potvrdila da je ova momčad spremna boriti se za sve. Više nema dvojbe oko potencijala koju imaju. Druga stvar je kako će se stvari odvijati u budućnosti. U subotu će se moći potvrditi na novom testu, ovaj put protiv Real Madrida‘‘, piše Marca.

Najčitaniji španjolski sportski dnevnik ističe kako je Hansi Flick podigao Barceloninu obranu kao nikad prije te da to zasad funkcionira. Isto tako, pod vodstvom njemačkog stručnjaka podigla su se dvojica igrača koji prošle sezone nisu bili na dobroj razini. Robert Lewandowski i Raphinha postali su ‘strojevi za golove‘, Poljak ih je zabio 15, a Brazilac devet, uz osam asistencija.

Ne treba zanemariti ni doprinos mladih snaga iz La Masije.

‘‘Fermin i Casado izgledali su kao dva veterana, tu je i Lamine Yamal. Ta savršena kombinacija mladih i iskusnih je ključna za ovu Barcu‘‘, piše Marca.

image
ADRIA PUIG Anadolu Via Afp

U svom online izdanju Marca je provela i anketu s pitanjem ‘Može li ova Barcelona osvojiti Ligu prvaka?‘. Oko 22.000 ljudi je sudjelovalo, a njih 76 % odgovorilo je potvrdno.

Marcin komentator Roberto Palomar usporedio je Raphinhinu predstavu protiv Bayerna s onom Viniciusa Juniora protiv Borussije Dortmund večer prije, a smatra da će El Clasico s Flickom na klupi Katalonaca dobiti novu dimenziju.

‘‘Gledajući ovu Barcu, s hrabrošću koja ponekad graniči s nesmotrenošću, vrijedi se zapitati hoće li ovako igrati na Bernabeuu, uz stalnu prijetnju i poziv Mbappéu i Viniciusu da iskoriste prostor iza obrane. S druge strane, Real će se morati oznojiti kako bi oduzeo loptu Casadóu, zaustavio Raphinhu i Laminea na krilima i umirio Lewandowskog. Sve govori da će Barca igrati s istim osjećajem rizika kao i protiv Bayerna. Rizik koji se ne mjeri, već pretpostavlja. Flick je jedan od onih trenera koji ne preza od toga da primi tri gola ako njegova momčad postigne četiri‘‘, naglašava Marcin novinar.

Komentator Asa Alfredo Relano smatra kako se Barcelona pobjedom protiv Bayerna iskupila za onih 8:2 u Lisabonu 2020. godine.

‘‘Impresivno je kako je brzo ovaj čovjek sastavio dobru momčad; ima dobro kliničko oko koje diktira tretman momčadi, sposobnost da ga prate igrači i miran ton izvana. Ova pobjeda nije bila samo još jedna, već je imala prizvuk temelja nove ere. Vidjet ćemo je li to tako, čeka nas sjajni El Clasico‘‘, piše Relano.

image
LLUIS GENE Afp

Real Madrid će najveću utakmicu sezone dočekati bez od ranije ozlijeđenog Danija Carvajala, a izostat će i dvojica koji su se ozlijedili protiv Borussije Dortmund. Vratar Thibaut Courtois ima problema s aduktorom te će ga zamijeniti Andrij Lunin, a zbog ozljede mišića stražnje lože otpao je i napadač Rodrygo Goes.

Realovi insajderi očekuju da će Luka Modrić El Clasico početi na klupi, te da bi u igru mogao ući u nastavku. Smatraju da će iskusni strateg učvrstiti vezni red postavljanjem Eduarda Camavinge i Aureliena Tchouaménija, uz koje će derbi započeti Fede Valverde i Jude Bellingham. Napad bi trebali predvoditi Kylian Mbappé i Vinicius Junior.

Linker
25. listopad 2024 22:26