Luka Modrić je s klupe počeo utakmicu protiv Real Sociedada

 THOMAS COEX Afp
PROBLEM OKO SASTAVA

Marca: Ancelottiju se nije problem riješiti Modrića od kada je ponovo otkrio jednog njegovog suigrača

Hrvatski veznjak nije bio u startnoj postavi ‘Kraljevskog kluba‘ na utakmici protiv Real Sociedada
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2023. 08:18

Real Madrid je protiv Real Sociedada odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, ali nije postigao gol, a to je najvažnije. Tim je riječima španjolska Marca komentirala situaciju u ‘Kraljevskom klubu‘ u tekstu koji se bavi dvojbama trenera Carla Ancelottija oko startne postave.

U njoj sinoć nije bilo Luke Modrića kojeg je talijanski trener ostavio na klupi sve do 77. minute kada je hrvatski kapetan ušao u igru umjesto Federica Valverdea, a to je nešto što nije neuobičajeno, posebno nakon Svjetskog prvenstva. Ancelotti dozira minutažu Modriću, čuva ga za najteže utakmice, a cijela situacija s njim donijela je velike dvojbe Ancelottiju za sastavljanje veznog reda.

Sinoć je umjesto Modrića u prvoj postavi zaigrao Dani Ceballos i bio jedan od najboljih igrača na terenu. Ovom 26-godišnjem Španjolcu istječe ugovor s Realom na kraju sezone i svojim igrama on daje jasan signal upravi da je zaslužio produljenje istog, ali Marca tvrdi kako je Ceballos počeo dovoditi u pitanje nedodirljivost tandema Modrić - Toni Kroos u veznom redu Reala. Tu je i Aurelien Tchouaméni, koji je trenutno ozlijeđen, te Eduardo Camavinga koji silom prilika igra i na poziciji lijevog beka.

Marca tvrdi kako nema sumnje da Modrić mora igrati u najboljoj postavi kada je na svojem maksimumu, ali dobra forma ostalih igrača Ancelottiju daje za pravo da ga ostavi na klupi kada Hrvat nije na maksimumu. "Ancelottiju nije više problem riješiti se Modrića od kada je ponovo otkrio Ceballosa", piše Marca.

Činjenicu da je Modrić na klupi ostao praktično do samog kraja utakmice spominje i Mundo Deportivo koji u svojem izvještaju spominju kako on i Asensio nisu imali dovoljno vremena da donesu gol kojim bi Real došao do pobjede. As ističe kako je neobično da je Real imao manji posjed lopte kada je Modrić ušao u igru.

Linker
20. travanj 2024 03:33