JAVIER SORIANO
OPET JE ONAJ STARI

Marca opet hvali Modrića koji vuče Real do titule: ‘Zidane mu je vjerovao i kad je igrao loše‘

Modrić zajedno s dva prekaljena suigrača čini trozubac koji zajedno ima okruglo stotinu godina.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2020. 23:12

Već bi sutra, ovoga četvrtka madridski Real mogao proslaviti svoj novi naslov prvaka Španjolske. Bila bi im to 34. titula u povijesti, a za to im u preostale dvije utakmice do kraja prvenstva preostaje osvojiti još dva boda. Naravno, uoči dolaska Villarreala u kamp kraljevskog kluba, trener Zinedine Zidane poručio je da ga ne zanima ništa osim pobjede kojom bi i matematički osigurao trofej.

Otkako je Cristiano Ronaldo otišao u ljeto 2018. godine, pretpostavljalo se da će Real odmah krenuti po neku novu najveću zvijezdu, primjerice po Kyliana Mbappea. Ali, Real nije tek tako dovodio igrače pa su u prvi plan iskočili ljudi koji danas zajedno imaju okruglo - stotinu godina.

Marca je napisala tekst u kojem veliča po jednog igrača u svakoj Realovoj liniji - a to su Sergio Ramos, Luka Modrić i Karim Benzema. Taj "trozubac" sada vodi Real do novog velikog ostvarenja protiv Barcelone koja je pretrpana velikim zvijezdama. Očito je Zinedine Zidane nakon povratka na Realovu klupu opet pogodio s istim ljudima koje je već nekoliko puta doveo do europskog naslova.

Ramos i Modrić imaju 34 na leđima, Benzema je "tek" 32-godišnjak, a u dijelu o Modriću Marca piše da je on zadnji od navedenog trojca koji je iskočio u prvi plan onda kad je to bilo najpotrebnije, posebice u teškoj utakmici protiv Granade. Opet se naglašava da je na razini iz 2018. kad je osvojio Zlatnu loptu i pomogao Hrvatskoj da dođe do finala Svjetskog prvenstva na kojem je bio najbolji igrač.

Zidane mu je, kako dalje piše, vjerovao i kada je igrao loše, a Marca pretpostavlja da će odraditi svoj ugovor na Bernabeuu do kraja, ako mu ga se već ovog ljeta ne produži.

Linker
26. travanj 2024 05:06