Cristiano Ronaldo i Roberto Martínez

 RONNY HARTMANN Afp
LIGA NACIJA

Martinez uoči utakmice s Hrvatskom: ‘Vatreni su tehnički sjajni i žele isprati gorak okus‘

"U odnosu na Europsko prvenstvo sada je trenutak za korištenje više igrača"
Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2024. 18:09

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Roberto Martinez rekao je kako će utakmica s Hrvatskom u četvrtak u Ligi nacija biti drugačija od prijateljske prije tri mjeseca u kojoj je njegova ekipa izgubila sa 1-2.

- Službena utakmica u natjecanju poput Lige nacija je drugačija - izjavio je Martinez na konferenciji za medije uoči utakmice u Lisabonu na stadionu kluba Benfice u prvom kolu.

Hrvatska je u lipnju pobijedila u Portugalu u pripremnoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo, što je bila ujedno prva pobjeda ikada hrvatskih igrača nad portugalskima.

- Hrvatska ima jasnu ideju kako igrati, a uz to je tehnički sjajna. Ona sada želi isprati gorak okus s Europskog prvenstva, a nama je drago što igramo s protivnikom koji voli imati loptu u svojim nogama - rekao je.

Hrvatska je ljetos ispala u skupini Europskog prvenstva u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije dok je Portugal ispao u četvrtfinalu na jedanaesterce od Francuske.

- Ligom nacija počinjemo novi ciklus uoči Svjetskog prvenstva. Nama je ovo bitno natjecanje jer ćemo igrati s najboljim reprezentacijama i to u važnom razdoblju - napomenuo je Martinez koji je vodio Portugal 20 puta i pritom je upisao 16 pobjeda i četiri poraza.

Poručio je da je osim uigravanja momčadi i mogućeg priključenja nekih novih igrača ovo natjecanje bitno i rezultatski.

- Portugal je dio povijesti Lige nacija jer je osvojio njeno prvo izdanje.

Portugal je podigao pehar 2019., a Hrvatska je 2023. izgubila u finalu od Španjolske na jedanaesterce.

- U odnosu na Europsko prvenstvo sada je trenutak za korištenje više igrača, do listopada će mi biti teško izabrati, ali imam spremnu ekipu - rekao je.

- Važno mi je imati ravnotežu u momčadi koja uključuje i neke nove igrače kako bismo gledali prema budućnosti.

Dodao je da Portugal trenutno ima 25 do 30 igrača na koje računa.

Među njima je i dalje 39-godišnji kapetan i napadač Cristiano Ronaldo.

- Svaki igrač nakon 30. godine mora se suočiti sa svojom karijerom korak po korak, ali Ronaldova razina je jedinstvena. On igra na nevjerojatnoj razini - rekao je.

- Ronaldo je sada važan reprezentaciji, ali nitko ne može govoriti o budućnosti.

Linker
05. rujan 2024 10:38