FRANCK FIFE Afp
PROCURILI DETALJI

Mbappé neće biti ni među pet najplaćenijih u Realu? Evo koliko će zarađivati u ‘kraljevskom klubu‘

U ovom trenutku, Francuz više treba Real, nego što klub treba njega
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2024. 16:00

Premda još ništa nije službeno potvrđeno, španjolski mediji bliski Real Madridu uvjeravaju da je saga oko dolaska Kyliana Mbappéa završena. Francuski će napadač po isteku ugovora sa PSG-om na kraju tekuće sezone potpisati za "kraljevski klub" na pet godina, dakle do ljeta 2029.

Florentino Perez prije dvije je godine nudio Mbappéu "brda i doline", no više su sile (čitaj: Emmanuel Macron) spriječile njegov dolazak na Santiago Bernabeuu. Ponajbolji napadač svijeta sada će igrati za Real po nešto manje "skromnijim" uvjetima, jer u ovom trenutku on više treba Real, nego što Real treba njega. Naravno, i dalje pričamo o ciframa od kojih boli glava.

image
THOMAS COEX Afp

Konkretno, Mbappé će za potpis dobiti bonus u visini od čak 150 milijuna eura, zadržat će postotak na "image rights", no neće imati najveću plaću u klubu.

Naime, njegova će godišnja će plaća biti oko 15 milijuna eura, tvrdi BBC. Dakle, manje nego što zarađuju Toni Kroos (24,5 mil. eura), David Alaba (22,5), Luka Modrić (22), Vinicius Junior (21), Jude Bellingham (21) i Federico Valverde (16,7).

image
FRANCK FIFE Afp

To će značiti da je nogomet pobijedio novac! Mbappé bi u PSG-u imao puno veću plaću, no odrekao se svega kako bi odjenuo dres "kraljevskog kluba".

Linker
23. srpanj 2024 04:41