Kylian Mbappé

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NOVI KRALJ MADRIDA

Mbappé se nije odrekao samo bogatstva da bi došao u Real: ‘Detalj s Modrićem mnogo toga govori‘

Španjolski list uvjeren je da bi, u slučaju ostanka u PSG-u, Francuz zaigrao i na Olimpijskim igrama
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 23:41

Ako su podaci španjolske Marce točni, Kylian Mbappé kao igrač Paris Saint-Germaina inkasirao je 200 milijuna eura godišnje. Stotinjak od kluba, stotinjak kao jedan od najeksponiranijih partnera Katra. U Realu ga navodno čeka oko 15 milijuna eura godišnje, što je nekoliko puta manje od prijašnje mu plaće, ali bonus za potpis petogodišnjeg ugovora, vrijedan između 100 i 115 milijuna eura uvelike popravlja financijsku sliku.

Mbappé će "omastiti brk" i od prava na imidž, spekulira se da će igraču ići 60 do 80 posto takvog tipa zarade, što je enormno visoki postotak i izvrsna zarada za nekoga tko je marketinški možda i najprivlačnija "roba" u svijetu nogometa. Dakle, Mbappéu u Madridu ništa neće nedostajati, ali u svakom slučaju stoji da se morao odreći bogatstva, jer pariško-katarske snage u nadolazećih pet godina vjerojatno bi mu uplatile preko milijarde.

image

Kylian Mbappé

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Međutim, Mbappé se nije odrekao samo novca da bi postao Kralj. Odrekao se i statusa, uloge glavne face svlačionice. Pored zvijezda poput Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama, tek treba izgraditi svoje ime u svlačionici Reala, koliko god popularan i uspješan dosad bio.

"Kylian će se sa suigračima natjecati na svjetski tron, a više neće biti ni zaštitno lice Katara, zemlje koja je utjecala na njega i obitelj te raniju odluku o ostanku u PSG-u", piše Marca polemizirajući o svemu od čega je Mbappé odustao u zamjenu za bijeli dres.

Govoreći o odricanju od statusa najboljeg i nezamjenjivog, španjolski list ukazuje na to da Mbappé i sam zna da ništa neće pasti s neba i da se, poput svih drugih, mora iskazati.

"Određeni detalji mnogo toga govore. Mbappé mora zaslužiti svoje mjesto, a određeni detalji jasno govore da je toga i sam svjestan. Zato je dao Modriću do znanja da nikada ne želi uzeti broj 10, a nije želio ni ‘sedmicu‘ koju je nosio u PSG-u, jer ona pripada Viniciusu", nastavlja Marca.

image

Kylian Mbappé

Isabel Infantes/pa Images/profimedia

Podsjećaju da je Mbappé u Parizu "bio miljenik Emmanuela Macrona i katarskog šeika Tamima Bin Hamada Al Thanija, te jedno od najvećih bogatstava zemlje". Nadalje, Real mu je zabranio odlazak na Olimpijske igre s reprezentacijom, a Marca je uvjerena da bismo, u slučaju Mbappéova ostanka u PSG-u, gledali drukčiji scenarij.

"PSG bi popustio pod Macronovim pritiscima", misli španjolski list.

Linker
18. kolovoz 2024 00:40