Mbappe i Neymar

 LOIC VENANCE Afp
BUDUĆNOST SKUPOCJENIH ZVIJEZDA

Mbappe se premišlja, transfer u Real više nije sigurna stvar, a Neymar je otkrio kada će napustiti PSG

Transfer Kyliana Mbappéa u Real Madrid izgledao je kao gotova stvar...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. veljača 2022. 09:21

Mladi francuski napadač nije produljio ugovor s Paris Saint-Germainom, a Madriđani su odavno zainteresirani za njega i činilo se da Florentino Perez neće propustiti zlatnu priliku za dovođenje takvog dragulja bez plaćanja odštete.

Međutim, stvari se u današnjem nogometnom svijetu mijenjaju velikom brzinom, i ništa nije gotovo dok doista nije gotovo. Mbappé, naime, i dalje dvoji oko svog sljedećeg poteza, dok u Realu žele biti sigurni. The Sunday Times tvrdi kako je madridski klub upozorio Mbappéa da ponuda koju su mu poslali ima svoj vijek trajanja.

Iako je i sam Mbappé isticao kako mu je dječački san bio igranje za Real, moglo bi se dogoditi da Perez krene po neku drugu veliku zvijezdu. Razlog je taj što se PSG javio s prijedlogom za produljenje ugovora, a uz to svom sjajnom napadaču nudi isto takve uvjete. Ponuda je 'astronomska' i navodno sadrži 25 milijuna eura premije za potpis dvogodišnjeg ugovora, značajno povećanje plaće i obećanje o korištenju Mbappéovog lika u komercijalnoj strategiji kluba. Trenutačno je Mbappé u tom smislu u drugom planu u odnosu na Messija i Neymara.

Španjolski As ističe kako Mbappé nije važan samo za PSG, već za katarske vlasnike znači i puno više u svjetlu nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje će se u toj državi održati krajem godine. S druge strane, Mbappé je davna Realova želja, španjolski velikan želio ga je dovesti još 2017. kad je napuštao Monaco, no tada je izabrao drugačije. Prošlog ljeta Real je slao visoke ponude koje na Parku prinčeva nisu prihvatili, a radilo se o 160 i 180 milijuna eura.

Trebale su te ponude biti znak poštovanja prema pariškome klubu, no na ovu drugu PSG čak nije ni odgovorio. Komunikacija dva kluba bila je već ranije otežana zbog različitih stavova oko Superlige, no prošlog su ljeta komunikacijski kanali između dva kluba definitivno prekinuti.

A Brazilac Neymar otkrio je svoje planove nakon isteka ugovora s PSG-om (2025.). Želi se vratiti kući u Brazil i opet zaigrati za Santos, no prije toga se želi okušati i u američkom MLS-u...

Linker
28. travanj 2024 08:11