LLUIS GENE/AFP
VRHUNAC BORBE ZA NASLOV

‘Messi mi ništa nije rekao‘ Trener Barcelone otkrio o čemu jedino razgovara sa svojom najvećom zvijezdom

Barca i Real danas nastavljaju utrku za španjolskog prvaka na gostovanjima u Villarrealu i Bilbau
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 05. srpanj 2020. 10:41

Utrka za španjolskog prvaka ulazi u posljednju fazu, pet je kola do kraja, a s posebnom pozornošću prate se utakmice vodećeg dvojca - Real Madrida te Barcelone.

Madriđani su trenutačno vodeća momčad prvenstva sa četiri boda više od drugoplasirane Barcelone, koja u posljednje vrijeme ne blista na terenu. Katalonci će danas bodove tražiti protiv petoplasiranog Villarreala koji je bez poraza u nastavku sezone nakon stanke uzrokovane koronavirusom.

Žuta podmornica je posljednji poraz doživjela u ožujku u utakmici protiv Leganesa, a u nastavku sezone rušili su Celta Vigo, Mallorcu, Granadu, Valenciju te Betis, dok je utakmica sa Sevillom završila bez pobjednika.

Pred Blaugranom je veliki izazov u kojem je imperativ pobjeda, a osim lošije forme u posljednje vrijeme u prilog im ne ide ni turbulentno stanje unutar kluba. Naime, nakon remija protiv Atletico Madrida na Campu Nou, španjolski mediji su se raspisali o odlasku najveće zvijezde, Argentinca Lionela Messija.

image
LLUIS GENE/AFP


- Neću nagađati ništa o ovoj temi, Messi mi nije ništa rekao. Djeluje mi dobro, ali špekuliranje nije moj posao niti je na meni da se bavim takvim stvarima. Messi trenira naporno, a razgovarali smo isključivo o utakmicama. Potpuno je svjestan svega što mora raditi na terenu, godine mu nikada nisu bile teret - izjavio je trener Barcelone Quique Setien koji se osvrnuo napise o njegovom odlasku s trenerske pozicije:

- Mnogo sam puta bio u situaciji kada se pisalo o tome kako ću dobiti otkaz, to je nešto na što ne mogu utjecati. Ovo nije prva situacija, niti posljednja koja će iskočiti kada rezultati nisu onakvi kakvi klub i navijači priželjkuju. Što se tiče odabira igrača za početni sastav, ili uvođenje igrača s klupe - to je isključivo moja odluka i za takve postupke preuzimam punu odgovornost.


I dok se Barcelona suočava s problemima na terenu i van njega, Madriđani koriste svaki bodovni kiks aktualnog španjolskog prvaka kako bi učvrstili svoju poziciju na vrhu tablice. Već danas Kraljevi putuju u Bilbao na gostovanje kod Athletica, kojemu je jedini poraz u nastavku sezone uspjela nanijeti upravo Barcelona pogotkom Ivana Rakitića.

Ipak, Madriđani imaju razloga za optimizam jer su nakon šest odigranih kola nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, jedina momčad u prvoligaškom društvu koja je ostala na maksimalnom učinku nanizavši šest pobjeda.

Linker
20. travanj 2024 03:44