LLUIS GENE/AFP
NEVJEROJATNI POTHVAT

Messi zabio povijesni gol, ali Barcelona opet nije pobijedila! Suarez dvostruki strijelac za lidera...

To što je napravio Messi uspio je još jedino Pele! Ali, još jedan gost odlazi sretan s Nou Campa...
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2020. 18:35

Nogometaši Barcelone nisu uspjeli doći do pobjede na svom stadionu u dvoboju 14. kola španjolskog prvenstva u kojem su odigrali s Valencijom 2-2 (1-1).

Gosti su poveli u 29. minuti pogotkom Diakhabyja, a u zadnjim trenucima prvog dijela izjednačio je Leo Messi. Vratar Valencije Domenech obranio je Argentinčev udarac s bijele točke, ali je Messi prvi došao do odbijene lopte i glavom je poslao u mrežu.

Bio je to još jedan povijesni gol Lea Messija - Argentinac je u Barceloninom dresu tako zabio 643. put u 17 sezona i 748 nastupa te tako stigao na diobu prvog mjesta s legendarnim Peleom kao igrač koji je postigao najviše golova u karijeri za jedan klub (Brazilac za Santos). Nema nikakve sumnje kako je pitanje dana kada će Messi izbiti sam na prvo mjesto...

U nastavku je Barcelona povela u 52. minuti pogotkom Arauja, ali Valenciji je bod donio Maxi Gomez golom za 2-2 u 69. minuti.

U prvoj subotnjoj utakmici madridski Atletico je na svom stadionu sa 3-1 (1-0) nadigrao Elche i privremeno se izdvojio na vrhu ljestvice. Luis Suarez je postigao prva dva pogotka za domaću momčad u 41. i 58. minuti. Boye je smanjio Atleticovu prednost u 64. minuti, da bi konačnih 3-1 postavio Diego Costa s bijele točke u 80. minuti. Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ostao je na klupi za pričuvne igrače pobjedničke momčadi.

Atletico je sa 29 bodova sam na vrhu, Real Sociedad i Real Madrid imaju po 26 bodova, ali i dvije, odnosno jednu utakmicu više od vodeće momčadi. Villarreal ima 22 boda, a Barcelona je na petom mjestu s 21 bodom. Valencia je s 15 bodova na 12. mjestu.

Linker
19. travanj 2024 20:33