Predrag Mijatović

 JAKOV PRKIC Cropix
UOČI FINALA

Mijatović poslao upozorenje zvijezdi Reala: ‘Ako to učiniš, kajat ćeš se kao što sam se ja kajao‘

‘Jako je komplicirano postati igrač Reala, ali posve lagano ga je napustiti‘
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2024. 16:48

Rodrygo Silva de Goes, široj javnosti poznat samo kao Rodrygo, mogao bi biti jedna od "kolateralnih žrtava" prometnog madridskog ljeta. Kylian Mbappé postat će Kralj, isto vrijedi i za brazilsko "čudo od djeteta" Endricka. Real je zakapario brazilskog centarfora još krajem 2022., no morao je čekati da mladić napuni 18.

Tako se u ofenzivnoj liniji Kraljeva stvara mala gužva što se, navode najpoznatiji mediji Španjolske, možda neće svidjeti Rodrygu, koji strahuje da bi mogao izgubiti mjesto u prvih 11 kod Carla Ancelottija.

- Sve je moguće, imam ugovor na još dvije godine, ali nijedna opcija nije isključena - kazao je Rodrygo u nedavnom medijskom istupu nakon što su u eter puštene informacije o interesu Manchester Cityja.

Uoči finala Lige prvaka na Wembleyju, novinari Marce situaciju su prokomentirali s Predragom Mijatovićem, čovjekom od 118 nastupa za Kraljevski klub.

image

Rodrygo

JAVIER SORIANO Afp

- Nogometaš nisu svjesni što imaju u Real Madridu, te stvari shvatiš tek kad više nisi dio kluba. Uvijek kažem da je jako komplicirano postati igrač Reala, ali jako lagano je napustiti ga - započeo je Mijatović, koji je 1999. napustio madridske odaje i potpisao za Fiorentinu, te upravo na svom primjeru daje savjet Rodrygu.

- Igrači obično odlaze jer su ljuti na klub, traže veću plaću ili bolju minutažu. No, koji god da je razlog, dva tjedna kasnije kajat ćeš se što si otišao iz Reala. Tako je bilo i meni, otišao sam u Firencu znajući da je to predivan grad, ali dva tjedna poslije kajao sam se što nisam igrač Reala.

Natuknuo je Mijatović da su Rodrygove riječi možda i malo pogrešno protumačene.

- Momak je rekao da nije nemoguć scenarij odlaska, a ne da nije zadovoljan. Godinama igra odlično, možda nije na nivou Viniciusa ili Bellinghama, ali je itekako bitan igrač i teško da bi ga se Real tako lako odrekao. Možda nije trebao reći da je odlazak moguć scenarij, ali naučit će na svojim pogreškama - podvukao je Mijatović.

Linker
04. listopad 2024 11:31