Suarez neće moći konkurirati za nastup
 AFP
SAMO IH BODOVI ZANIMAJU

Modrić i ekipa napravili su pritisak na Atletico: Veliko iskušenje, evo tko pokriva izostanak Suareza

Atletico danas kod Betisa ima samo jednu misiju, osvojiti sva tri boda
Piše: I. KneževićObjavljeno: 11. travanj 2021. 16:38

Atletico iz Madrida večeras odlazi u Sevillu gdje gostuje kod jednog od iznenađenja sezone Betisa. Atletico će se nadati boljem rezultati od onoga iz prošlog vikenda kada su također u Sevilli izgubili od istoimenog kluba, susret u kojemu je Ivan Rakitić odigrao svih 90 minuta za domaćine.

Večeras Atletico igra s dva velika izostanka. Marcos Llorente neće moći nastupiti zbog suspenzije, dok Luis Suarez, po mnogima nezamjenjiva stavka ovosezonskog Atletica, zbog ozljede mišića također neće nastupiti. Urugvajac, naime, svejedno ne bi nastupio zbog suspenzije koju je zaradio prikupljenim žutim kartonima, no ozljeda koju je ranije u tjednu pokupio na treningu zabrinjavajuća je jer bi mogao izostati sve do kraja travnja.

Momčad Diega Simeonea je ispustila veliku prednost koju je imala na vrhu tablice La Lige. Veljača i ožujak nisu bili bajni što se bodova tiče, pa je sada svaka moguća pobjeda u idućih devet kola bitna za pohod na titulu. Kao rješenje u vrhu napada Simeone neće moći računati ni na Moussu Dembelea. Francuz se i dalje muči s ozljedom, trenira, ali nije spreman za igru, barem ne za ozbiljniju minutažu.

Po svemu sudeći Cholo će uz Joaoa Felixa u napad ubaciti Angela Correu, 26-godišnji je Argentinac sezonu započeo na desnom krilu u Simeoneovom 4-4-2 sustavu, ali kako je vrijeme teklo sve se više pojavljivao u vrhu napada ili u ulozi povučenog napadača. Izmjenjivao se s Joaom Felixom kao Suarezov partner u napadu, a bilo je i formacija u kojemu svu sva trojica zajedno igrali. Suarez naprijed, a Correa i Felix iza njega kao primjerice u prvoj utakmici protiv Chelseaja u nedavnoj osmini finala Lige prvaka.

Večeras bismo ipak trebali gledati Correu i Felixa zajedno u samom vrhu napada kao primarna rješenja za pogotke, dvojac koji je zajedno uvjerljivo manje efikasniji od Suareza. Dok Urugvajac ima 19, Felix i Correa skupa imaju 12 pogodaka.
Sa samo četiri pogotka u LaLigi u cijeloj sezoni, od Corree se očekuje puno u večerašnjoj utakmici, a nakon jučerašnjeg smo jutarnjeg treninga Atletica imali priliku vidjeti zanimljivu scenu. Naime, svi su se igrači već zaputili ka svlačionicama, a vani su ostali samo Simeone i Correa, koji su zajedno ostali vježbati scenarije završnice u šesnaestercu, očito da bi se Correa pripremio za ulogu koju će večeras imati.

- Sve se da trenirati. Imate igrače koji zabijaju 25, 30 pogodaka a imate i one koji zabiju 5. Nisu svi igrači isti. Izgubili smo vrlog bitnog igrača u Luisu, no Correa i slični su tu i željni dokazivanja. Ako Joao bude onakav kakav je bio protiv Chelseaja to će puno pomoći. Vjerujem u svoje igrače - izjavio je na pred utakmicu Diego Simeone.
- Ja se ne zanesem kada sve ide po špagi, ali se ni ne deprimiram kada su stvari loše. Uvijek radim jednako, idemo utakmicu po utakmicu. Betis igra jako dobro, dosta su ujedinjeni i opasni, pogotovo preko krila - zaključio je argentinski trener.

Linker
20. travanj 2024 11:22