PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PIŠE MARCA

‘Modrić i Kroos su pobili tvrdnje protiv sebe, a Ancelotti je pokazao kome najviše vjeruje‘

Potpuno je jasno zašto Luka Modrić i dalje ima mjesto u prvih 11 Real Madrida
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 18. travanj 2023. 18:41

Kada pitate ljude u Real Madridu kako se određuje tko će biti član njihove udarne postave, odgovor je svake godine poprilično isti i jasan. Uvijek će igrati oni koji su najbolji i koji rade razliku na terenu, a kako piše Marca, trener Carlo Ancelotti nema nikakve dvojbe oko toga tko će mu igrati u veznom redu u najvećim utakmicama.

‘Luka Modrić i Toni Kroos dva su igrača koja iako nisu u svojim najboljim nogometnim godinama i dalje čine razliku između linija. Mnogi ih žele poslati u mirovinu već dugi niz godina, no ovaj dvojac ne prestaje oduševljavati navijače madridskog kluba. Iako im je otišao pouzdani partner u veznom redu Casemiro, Modrić i Kroos igraju kao da se ništa nije ni dogodilo‘, piše novinar Marce Jose Felix Diaz.

‘Često se pričalo i da oni više ne mogu igrati zajedno, no pobili su i tu tvrdnju. U zadnjih nekoliko godina došlo je mnogo novih igrača u Kraljevski klub, među kojima se ističu Camavinga, Tchouaméni i Valverde te svaki od njih ima svoje kvalitete koje bi u nekom drugom svemiru mogle ugroziti legendarni dvojac, no Ancelotti i dalje najviše vjeruje njima. Utakmica koja je bila ključna za Real bila je ona u kupu protiv Barcelone u uzvratu na Camp Nou. Real je morao ići po pogotke što je značilo da će morati žrtvovati nekoga u veznom redu radi dobivanja napadačke fluidnosti. Ipak, na kraju se pokazalo da su glavne violine i dalje Modrić i Kroos, a Ancelotti je bio jasan o tome da su njih dvojica sjajni u takvim utakmicama‘, dodaje se u tekstu.

- Kroos i Modrić odigrali su sjajnu utakmicu, znaju kako se nositi u ovakvim utakmicama. Camavinga je u dobroj formi te to iskorištava. Ključ je poniznost veterana, koji nemaju ego. Kroos i Modrić igraju jer to zaslužuju, a ne zbog njihovih karijera – rekao je talijanski strateg.

Ove sezone Modrić je odigrao 41 utakmicu za Real, a u deset od jedanaest sezona nastupio je više od 40 puta. Kroos ima utakmicu manje od hrvatskog virtuoza, a u devet sezona uspio je istrčati na teren minimalno toliko puta kao ove sezone.

Linker
19. travanj 2024 10:13