Luka Modrić

 Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
PREDRAG MIJATOVIĆ:

‘Modrić ima još dvije godine... Evo gdje bi trebao završiti karijeru, vidi se koliko ga tamo vole‘

‘Jako teško postići da ti skandiraju suparnički navijači. To je najbolje što se može dogoditi profesionalcu‘
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2024. 12:58

Luka Modrić ponovno je glavna tema u nogometu, a posebno u španjolskim medijima gdje ne prestaju stizati tekstovi koji hvale hrvatskog maestra. Naravno, jedno od ključnih pitanja je i ono gdje će Luka Modrić igrati iduće sezone.

Spominju se SAD i Saudijska Arabija, povratak u Dinamo, ali i ostanak u Real Madridu barem još jednu sezonu. Predrag Mijatović je pričao s novinarima portala ElDesmarque i ponudio svoj odgovor na ovo pitanje.

- Još uvijek ima dosta do kraja La Lige i Lige prvaka. Luka se osjeća dobro i zna da može dati još dvije godine na visokom nogometnom nivou. Real Madrid mora odlučiti. Osobno ga vidim na visokoj razini još dvije godine. Nisam pričao s njim o budućnosti, ali osobno bih volio da ostane u Realu i tamo završi svoju karijeru - rekao je Mijatović.

Mijatovića su kontaktirali i novinari El Larguera, a tema je opet bio Luka i njegova budućnost.

- Luka je vrlo specifičan igrač u svakom pogledu. Baš sam uživao gledati ga protiv Seville i vidjeti proslavu gola, njegovu želju da odluči utakmicu, kao da je tek počeo s nogometom i da nije osvojio niti jedan trofej u životu i ove godine ima priliku za prvi veliki trofej.

Mijatović se osvrnuo i na Modrićevu eru u Realu u kojem je i jedan od kapetana.

- Ne vole ga samo navijači, već je omiljen i u svlačionici. To se može vidjeti i na proslavama dječjih rođendana na koje odlaze skoro svi iz ekipe. Tu se vidi koliko ga vole i koliko je važan u svlačionici, koliko znači suigračima.

image

Lucas Vazquez i Luka Modrić

Mutsu Kawamori/aflo/profimedia

Modrića su ovacijama ispratili sa stadiona na gostovanju kod Raya Vallecana, a pljeskali su mu baš svi, i domaći i gostujući navijači.

- To je jako teško postići i poznato je samo ljudima koji su igrali nogomet na toj razini. Nije lako pridobiti ni svoje suigrače i navijače svojeg kluba, jer moraš biti odličan na terenu i biti profesionalac. Najbolje što se može dogoditi profesionalcu je da ti navijači drugog kluba ne mogu ništa drugo nego ustati i pozdraviti te pljeskom. To ti govori sve - rekao je Mijatović.

Mijatović se osvrnuo i na Lukinu malu minutažu i status u klubu.

- Morate mi reći da neće imati jednak status kao ranije i neće igrati jednako puno kao prije. No, tko može reći da je netko od klinaca koji dolaze u Real Madrid bolji od Modrića koji je osvojio pet naslova u Ligi prvaka i Zlatnu loptu? Morate nešto pitati i Luku. Najbolje bi bilo pričati s njim i sve mu objasniti. Mislim da bi mogao to prihvatiti i naviknuti se na to, a naravno da uvijek želi igrati.

Mijatović vjeruje da će Real Luki ponuditi još jedan jednogodišnji ugovor.

- Naravno da hoće. Moramo vidjeti što ljudi u klubu misle. Istina da ekipe kao Real žele zadržati mlade igrače, ali ja da sam osoba koja odlučuje, pogledao bih njegov doprinos u sezoni i kako će ta sezona završiti - zaključio je Mijatović.

Linker
17. travanj 2024 16:22