Luka Modrić

 WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
GOLEMO PRIZNANJE ZA HRVATA

Modrić izabran među najveće sportaše 21. stoljeća! Iza njega su ostala strašna imena

Osim Ronalda, Ronaldinha, Mbappéa...iza Luke su i Harden, Pacquiao, St-Pierre, Murray, Venus Williams...
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 07:49

Tko je najbolji sportaš ili sportašica u 21. stoljeću? Pitanje je to kojim se ovih dana bave čitatelji američkog ESPN-a, rangirajući sto najboljih sportaša u ovom stoljeću.

Članove na prestižnoj listi objavljuju od onih posljednjih prema prvima, a danas su objavili sportaše i sportašice rangirane između 51. i 75. mjesta. Pored hokejaša, nogometašica, košarkaša, bejzbolaša, američkih nogometaša i ostalih, smjestio se i - Luka Modrić!

Hrvatski kapetan zauzeo je 55. mjesto na listi najboljih u stoljeću, a u tekstu je istaknuto da se radi o osvajaču Zlatne lopte, šesterostrukom osvajaču Lige prvaka, vlasniku četiri La Lige, finalistu Svjetskog prvenstva, igraču s najviše nastupa za hrvatsku reprezentaciju i čovjeku koji je na diobi prvog mjesta po broju trofeja u povijesti Real Madrida.

"Više od bilo kojeg drugog igrača, Modrić je bio ključan u stvaranju nemilosrdne pobjedničke kulture u Madridu tijekom proteklog desetljeća. Teško je izdvojiti jedan trenutak osim, možda, predvođenja podcijenjene Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva 2018.", stoji u zadnjem dijelu teksta.

Ono što je posebno zanimljivo, a što Modriću još više ide na čast, jest činjenica da je iza sebe ostavio brojne nogometne "face".

Naime, 65. mjesto zauzeo je Kylian Mbappé, Andrés Iniesta je 70., Xavi je 75., Ronaldo Nazário je 87., Ronaldinho je 94., a Zlatan Ibrahimović na 95. mjestu.

Iza Luke su, između ostalih, i Jon Jones (66.), James Harden (67.), Jason Kidd (69.), Manny Pacquiao (71.), Georges St-Pierre (76.), Bernard Hopkins (78.), Andy Murray (80.), Chris Paul (83.), Kawhi Leonard (85.), Venus Williams (86.) i brojni drugi.

Dosad otkrivenu listu možete pogledati OVDJE.

Linker
17. kolovoz 2024 08:20