Luka Modrić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
HRVATI U EUROPI

Modrić je dobio ovacije Bernabeua, ali još bolju ocjenu zaradio je dečko koji nikad nije igrao u HNL-u!

Donosimo vam pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset najjačih europskih liga
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2022. 17:29

Pljesak i ovacije Santiago Bernabeua u subotu su rekli sve. Kada je Carlo Ancelotti u 82. minuti odlučio izvaditi iz igre Luku Modrića, navijači Reala su odali zasluženu počast kapetanu Vatrenih koji je u pobjedi Madriđana nad Real Sociedadom (4:1) uglavio gol i asistenciju. Za svoju je igru od Sofa Scorea dobio ocjenu 8,10, pa je bio i najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš u 'ligama petice' ovog tjedna.

Odmah do Modrića smjestio se Borna Sosa koji je asistirao za pobjednički gol Stuttgarta u utakmici protiv Borussije Mönchengladbach (3:2). Josip Brekalo je nastavio s dobrim igrama za Torino koji je u ovom kolu remizirao kod Bologne (0:0), Milan Badelj cijelu sezonu igra dobro za Genovu koja je odigrala 0:0 protiv Empolija, Duje Ćaleta-Caleta Car je bio jedan od boljih igrača Marseillea u porazu od Monaca (0:1), a isto vrijedi i za Joška Gvardiola i njegovu predstavu u remiju Leipziga i Freiburga (1:1).

Top 10 za ovaj tjedan zatvaraju Ivan Rakitić, Martin Erlić, Marcelo Brozović i Ante Rebić.

image

Vatreni vikend lige petice

SPORTSKE NOVOSTI

Kako dosta hrvatskih nogometaša igra u ligama koje se nalaze između 6. i 10. mjesta po UEFA-inoj listi, bilo je zanimljivo vidjeti tko je prošlog vikenda bio najbolji među njima. Prednjačili su igrači iz austrijske Bundeslige, a posebno je inspiriran bio Leo Mikić, krilni napadač Rieda.

On je postigao gol i imao asistenciju u remiju njegove momčadi protiv Sturma iz Graza, a za svoju je izvedbu dobio 8,30 što je druga najveća ocjena u austrijskoj Bundesligi u ovom kolu. Mikić nikad nije igrao u Prvoj HNL već je iz Slavije iz Pleternice otišao u austrijsku ligu gdje igra od 2018. Ove sezone je postigao 5 golova za Ried.

image

Vatreni vikend 6.-10. liga

SPORTSKE NOVOSTI

Linker
24. travanj 2024 17:53