OSCAR DEL POZO Afp
OCJENE MARCE

‘Modrić je još jednom prkosio biologiji, Barcelona je bila neprepoznatljiva, ali pobijedila je Real‘

‘Pokušavao je po zemlji, moru i zraku, ali nije uspio pronaći svoj uobičajeni odlučujući pas‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. ožujak 2023. 23:35

Barcelona je u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja na Bernabeuu svladala Real Madrid s 1:0, a jedini pogodak bio je autogol Militaa iz 27. minute. Domaćin je ostao bez udarca u okvir...

Španjolski sportski dnevnik Marca u svom online izdanju odmah nakon utakmice opisno je ocijenio igrače obje momčadi.

Evo kako su novinari Marce vidjeli igru Luke Modrića:

‘‘Mogao je zabiti nakon 30 sekundi, ali Koundé mu je zatvorio prostor neophodan za pogodak. Vodio je pritisak Reala na desnom krilu. Još jednom je prkosio biologiji. Pokušavao je po zemlji, moru i zraku, ali nije uspio pronaći svoj uobičajeni odlučujući pas.‘‘

Za vratara Courtoisa ističe se kako je bio bespomoćan nakon što je obranio udarac Kessiéa, jer su njegovi braniči Militao i Nacho ‘skuhali‘ gol. Nije imao opcija ni kod udarca Kessiéa u nastavku, no tu ga je spasio Fati.

Novinari Marce ističu kako je Realov kapetan Karim Benzema generalno odigrao vrlo slabu utakmicu.

Autor piše kako Realov trener Carlo Ancelotti zamjenama nije uspio pronaći jasan pas u završnici unatoč tome što mu je momčad dominirala u većem dijelu utakmice.

Pohvale je kod Barcelone zaslužio Araujo zbog zaustavljanja Viniciusa Juniora.

‘‘Intenzivan. Čvrst. Neprelazan. Lider.‘‘

Za De Jonga se ističe kako je dobro zamijenio Pedrija, dok je Franck Kessié pohvaljen zbog doprinosa u obra pravca, osobito zbog svojih opasnih aktivnosti u napadu.

Netipično za njega, trener Barcelone Xavi Hernandez morao je ‘parkirati autobus‘.

‘‘Njegova momčad je danas bila neprepoznatljiva. Nije imala loptu, nije dominirala i provela je utakmicu braneći se. Ali je pobijedila Real na Bernabeuu‘‘, piše Marca.

Kad su u pitanju brojčane ocjene, svi su Realovi igrači dobili jednu zvjezdicu. Kod Barcelone su s tri zvjezdice ocijenjeni Araujo, Kounde i De Jong, a po dvije su dobili Balde i Busquets.

Linker
18. svibanj 2024 15:47