JOSEP LAGO Afp
NAKLON ZA MAESTRA

‘Modrić je legenda!‘ Luka za pola sata srušio povijesni rekord i oduševio svijet, Real je bez njega bio očajan

‘Ušao je u najtežem trenutku. Kvaliteta, liderstvo i profesionalizam‘, kaže poznati novinar
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. listopad 2023. 18:50

Iako su nogometaši Barcelone istrčali na teren s prepoznatljivim logom Rolling Stonesa, jezik na kraju može isplaziti Real Madrid. Kraljevi su ukrali pun plijen s Olimpijskog stadiona 2:1 preokretom u režiji Judea Bellinghama, čijem je presudnom zgoditku prethodila nespretna, ali na kraju besprijekorna reakcija, točnije asistencija Luke Modrića.

Hrvatski Maestro u igru je ušao u 62. minuti na mjesto Tonija Kroosa. Prvih sat vremena Real Madrid igrao je posve bezidejno, što dokazuje i činjenica da do 59. minute nisu izveli udarac u okvir gola. Modrićevim ulaskom i nakon prvog zgoditka Bellinghama (68.), Real je "prodisao" i napokon izgledao kao momčad s inicijativom. Koliko je situacija bila loša u prvih 45 minuta, najbolje pokazuje podatak da Real prvi put od 2010. godine nije zaprijetio u okvir gola u El Clasicu. Tada su na Santiago Bernabeu izgubili 2:0, sada nešto sretniji napuštaju Kataloniju.

image
LLUIS GENE Afp

Modrić je odigrao nešto više od pola sata, a uvažena Marca ocijenila ga je sedmicom (na skali od 1 do 10) uz pozitivan komentar.

"Modrić je još jednom pokazao klasu, kretnjom je zaključao igru Barcelone u njihovu domu. Na račun Modrićeve inteligencije, nogomet bijelih vratio se u život", stoji u osvrtu popularnog španjolskog lista.

Hrvatski reprezentativac zauzeo je pozornost i novinarima AS Spaina, koji su u emisiji tijekom ogleda prokomentirali da naš kapetan namješta golove - nenamjerno.

- Modrića treba pohvaliti, asistira čak i kada to ne želi - kazali su.

Podsjetimo da je Modrić postao najstariji nogometaš koji je ikada nastupio u El Clasicu, srušivši rekord koji je postavio nekadašnji vratar Reala Paco Buyo u sezoni 1995./96.

Kapetana Vatrenih pohvalio je i dobro nam poznati Fabrizio Romano.

"Treba istaknuti da je Luka Modrić ušao u najtežem trenutku El Clasica i preokrenuo utakmicu. Kvaliteta, liderstvo i profesionalizam. 38 godina i 47 dana, najstariji igrač u povijesti El Clasica. Nogometna legenda", stoji u objavi talijanskog novinara.

Naravno, najbolje ocijenjeni igrač po svim kriterijima je nevjerojatni Bellingham, koji je rasporio mrežu Ter Stegena dalekometnim udarcem s 30-ak metara u 68. minuti.

"El Clasico ponudio je razočaravajuću predstavu, a Real je dobio zato što posjeduje najboljeg igrača svijeta", napisala je Marca.

Linker
18. svibanj 2024 01:41