Luka Modrić

 Darren Staples/zuma Press/profimedia
‘MATADOR‘ OBJASNIO:

‘Modrić je nogometni šmeker i zato sam glasao za njega. Vašeg novinara nikad neću zaboraviti‘

‘Uvijek mi je glavni kriterij Svjetsko prvenstvo, tek onda slijedi Liga prvaka‘, kaže Stanislav Hrabe
Piše: Miro StreličekObjavljeno: 09. studeni 2023. 11:14

Česi iznimno cijene Luku Modrića. Zato se ime kapetana Vatrenih u ovogodišnjoj anketi za Zlatnu loptu France Footballa pojavilo na češkom glasačkom listiću, na peto mjesto upisao ga Stanislav Hrabe (63), novinar Ruik Footballa.

- U ovoj anketi glasam kao predstavnik Češke još od 1993. godine, uvijek mi je glavni kriterij Svjetsko prvenstvo, tek onda slijedi Liga prvaka te domaća prvenstva. Jer Mundijal je najveća nogometna pozornica, fešta i mogućnost da se jednom u četiri godine možeš pokazati svijetu. Modrić je dugogodišnja konstanta, pravi vođa i nogometni šmeker koji je u Kataru doveo Hrvatsku do brončane medalje, zaslužio je moj glas - objasnio je Hrabe za Sportske novosti.

Češki novinarski matador, inače veliki navijač praške Slavije, prošao je s nogometom gotovo cijelu kuglu zemaljsku, tu je sreo i kolegu Zdravka Reića.

- Dobar sam sa Zdravkom. Uvijek se rado sjećam SP-a 1998. i visoke četvrtfinalne pobjede (3:0) Hrvatske nad Njemačkom u Lyonu. U jednom se lokalu pojavio i Tomislav Židak, odmah je donio plato panaka (čašica žestokog, op.a.), odlično smo se družili, bili smo jedno veselo društvo - nikad neće zaboraviti novinarski simpatizer Hrvatske iz Češke.

Linker
22. travanj 2024 09:42