Luka Modrić

 Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
OCJENA ŠPANJOLACA

Modrić među najlošijima, a trener ga hvali? ‘Nije lupio šakom o stol, jedan potez bio je posebno neobičan‘

‘Dobra njegova utakmica. Bio je to uobičajeni Modrić, nešto na što nas je sve ovo vrijeme navikao‘, smatra Ancelotti
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2024. 17:23

Real Madrid ostat će nezadovoljan raspletom 25. kola španjolske lige. Kraljevi su remizirali 1:1 na gostovanju kod Rayo Vallecana i dopustili Gironi da ponovo uhvati priključak za vrhom, a Barcelona i Atletico uspjeli su im se približiti budući da su u subotu porazili svoje suparnike.

Luka Modrić odigrao je gotovo cijelu utakmicu u ogledu s Rayom. Carlo Ancelotti izvadio ga je iz igre u 87. minuti da bi podario minutažu mladom Ardi Güleru, a ako pitate španjolske medije, trebao je to učiniti i ranije. Španjolska Marca nije baš zadovoljna viđenim...

"Jasno je da Güler još uvijek ne može dobiti značajnu minutažu, ali Ancelotti ga je prije trebao uključiti u igru. Mogao mu je dati 10-15 minuta, a ne četiri u kojima, logično, praktički nijednom nije osjetio igru", kažu novinari Marce, koji su Modrića ocijenili peticom (na skali od 1 do 10), što je najlošija izvedba poslije Danija Carvajala, koji je dobio četvorku zbog isključenja u petoj minuti nadoknade.

"Modrić je morao preuzeti ulogu Kroosa, učinio je to preciznim dodavanjima, ali bio je malo prisutan na travnjaku. Bilo mu je teško igrati danas", misle kroničari spomenutog medija, a na nezadovoljavajuć nastup nešto strožom kritikom ukazuje AS:

"Hrvat je krenuo malo nelogično, nije puno utjecao na igru. Luka je imao nekoliko neobičnih poteza, posebno onaj gubitak lopte u duelu s Oscarom Valentinom koji je završio opasnim proigravanjem. Kako se utakmica nastavila, tako je Modrić rastao i pokušavao unijeti smisao u igru Madrida, ali protivnik je znao deaktivirati Ancelottijev plan. Modrić nije udario šakom o stol", zaključuje AS.

Naravno, ni Carlo Ancelotti nije imao pozitivnih zaključaka.

- Igrali smo jako dobro dok nam nisu zabili iz penala u 28. minuti. Onda se sve promijenio. Nije nam bilo lako pronaći ideju kojom bismo razbili protivnika, remi nam sigurno ne ostavlja dobar okus - prokomentirao je talijanski trener.

Osim komentara na susret, Ancelotti kojemu je ovo bila 1,234. utakmica u ulozi stratega, iskoristio je priliku da nakon utakmice, unatoč lošim ocjenama medija, pohvali Luku Modrića.

- Dobra njegova utakmica. Bio je to uobičajeni Modrić, nešto na što nas je sve ovo vrijeme navikao.

Linker
28. travanj 2024 09:45