JOSE JORDAN
‘OVO JE STVARNO PREVIŠE!‘

Modrić najbolji u debaklu, Zidane bjesni, drugi veteran na udaru kritika: ‘On više nikad neće biti isti‘

‘Ovo je moja krivnja jer ja sam trener i ja moram naći rješenja. Nemam opravdanja za ovo što se dogodilo‘
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2020. 08:40

Drugi prvenstveni poraz upisao je madridski Real, uvjerljivo je poražen na Mestalli. Valencia je do vrijednog i zasluženog trijumfa stigla na vrlo zanimljiv način, s jednim autogolom i tri pogotka iz kaznenih udaraca. Domaćin je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede te se sa 16. popeo na 9. mjesto La Lige. Veliki junak bio je 23-godišnji Ili ga Modri nisu htjeli prodati, ili je on odbijao otići... ljubav koja traje više od desetljeća koji je ostvario doista jedinstven hat-trick, sva tri gola zabio je s bijele točke.


Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Blancose koji su pali na četvrto mjesto s četiri boda manje i utakmicu manje od vodećeg Real Sociedada. Nakon reprezentativne stanke aktualnog španjolskog prvaka očekuje novo zahtjevno gostovanje, kod drugoplasiranog Villarreala.


U gostujućim redovima zbog pozitivnih Covid testova nije bilo Edena Hazarda i Casemira. Uz Modrića su u veznom redu krenuli Valverde i Isco, u napadu Asensio, Benzema i Vinicius. Počelo je dobro za Real, Benzema je u 23. minuti lijepo pogodio s 18 metara nakon asistencije Marcela.

image
JOSE JORDAN


Međutim, Šišmiši su uspjeli preokrenuti prije odlaska na odmor. Soler je u 30. minuti propustio realizirati prvi kazneni udarac, ali se umiješao VAR i dobio je novu priliku iz koje nije pogriješio. U 43. minuti Varane je nespretno reagirao pred Realovim vratima, lopta je prošla crtu za 2:1.


Valencia je zacementirala pobjedu u nastavku, kad je unutar 10 minuta stigla do još dva kaznena udarca zbog prekršaja Marcela na Gomezu i Ramosovog igranja rukom. I njih je iskoristio Soler. Zanimljivo je da je Courtois sva tri puta pogodio stranu, no niti jednom nije obranio. Na početku nastavka uz pomoć grede zaustavio je Realov vratar pokušaj Lee Kang-ina. Valencia je bila opasna naprijed, a u obrani gotovo savršeno koncentrirana.

image
JOSE JORDAN


Zidane je poslije 4. gola ubacio Odegaarda, Rodryga, Mariana i Kroosa, na kraju i Jovića, nije pomoglo. Francuskom stručnjaku ovih 4:1 je jedan od najgorih rezultata na klupi kraljevskoga kluba. Izgubio je s 0:3 od Barcelone 2017. godine, 2019. je poražen s 3:0 protiv Paris Saint-Germaina. Valencia je ujedno postala tek druga momčad koja je Zidaneovom Realu postigla četiri pogotka, prvi je to u veljači ove godine ostvario Real Sociedad (4:3).

Zinedine Zidane bio je strašno ljut nakon najtežeg poraza u La Ligi ove sezone.

"Tri jedanaesterca i autogol, to je stvarno previše! Ovo je moja krivnja jer ja sam trener i ja moram naći rješenja. Nemam opravdanja za ovo što se dogodilo. Bio je to loš dan i nema nikakvih isprika. Ne mislim da je Valencia taktički bila bolja od nas. Ali možemo tražiti tisuću različitih isprika, svatko može naći koji god hoće razlog da pokuša objasniti ovo. Međutim, mi ne bismo smjeli tražili izlike, svatko u ovoj momčadi je igrač Real Madrida", rekao je vidno iznervirani Zidane na početku i objasnio:

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali utakmica se potpuno okrenula kad su oni izjednačili. To nam se dogodilo puno puta i meni se to ne sviđa! Moramo dobro izanalizirati što se događa, jer čim nešto malo pođe po zlu, mi imamo strašne probleme. Kad smo primili taj prvi zgoditak više se nismo znali vratiti u utakmicu. Uz to je puno stvari danas bilo protiv nas", objasnio je Zidane koji nakon utakmice na društvenim mrežama trpi puno kritika zbog - Marcela.

image
JOSE JORDAN

Dio navijača smatra da 32-godišnji Brazilac više ne može igrati na nekadašnjoj razini

"Ovo mi izgleda kao da Zidane pokušava vratiti Marcela, daje mu šansu sve dok ga ne vrati na onu staru razinu. Ali to je velika pogreška jer Marcelo više nikada neće biti onaj stari, nikada neće biti isti igrač. Ta njegova opčinjenost starom gardom nas ubija", samo je jedan od stotina komentara na Twitteru uperenih protiv nastupa Realovog veterana.

S druge strane, Luka Modrić koji se vratio u početnu postavu bio je uz Valverdea i Courtoisa, po Marci, jedan od trojice s prolaznom ocjenom.

"Modrić je vukao Realovo vozilo, ali nije imao prave suvozače. Prečesto je sam morao vući prema naprijed i tražiti rješenje, a prilikom tih izleta nije imao pomoć suigrača", opisuje španjolski dnevnik Modrićev problem u sinoćnoj utakmici.

Kapetan je uz to dobio i najvišu ocjenu u redovima Reala, a na vrh ga po ocjenama stavljaju i vrijedni statističari Sofascorea.

image
Modrić protiv Valencije
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Linker
07. svibanj 2024 00:39