CORDON PRESS/DDP USA/PROFIMEDIA Cordon Press/ddp Usa/profimedia
UTAKMICA ZA VRH LJESTVICE

Modrić nije u najužoj konkurenciji Reala. S jednom spoznajom mora se saživjeti, a čini se da je platio ‘ceh‘

Kako će se ova spoznaja odraziti na Modrića u kontekstu hrvatske reprezentacije?
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 30. rujan 2023. 10:32

Jude Bellingham i Vinicius Junior vraćaju se u momčad Reala za subotnji ogled protiv Girone na Municipal de Montilivi stadionu. To je udarna vijest većine španjolskih medija, u kontekstu "kraljevskog kluba". Uoči važnog gostovanja u Gironi često se citira i trener Reala Carlo Ancelotti:

- Igramo važnu utakmicu protiv lidera La Lige (u međuvremenu je pobjedom protiv Seville, Barcelona preskočila Gironu – op.a.). Pojedini su igrači pomalo umorni, ali motivi su ogromni i u dvoboj s Gironom ulazimo visokog morala – kazao je Ancelotti.

U susretu protiv Las Palmasa ozlijedio se austrijski internacionalac David Alaba, no Ancelotti tvrdi kako će njegov mišić biti spreman za dvoboj protiv katalonskog kluba. Trener Reala sugerira da će među kandidatima za sastav biti i njemački stoper Antonio Rüdiger. Na listi rekonvalescanata ostaju i dalje Thibaut Courtois, Eder Militao i Ardi Guler.

Premda Ancelotti nije obznanio sastav za sraz s Gironom, Realova momčad sasvim je izgledna: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Fran Garcia – Valverde, Tchouameni, Camavinga – Bellingham – Rodrygo, Vinicius Jr.

Kao što je iz predočenog sasvim razvidno: kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije u (najužoj) konkurenciji za sastav. Nije ga bilo u momčadi niti u srijedu protiv Las Palmasa (2-0) na Santiago Bernabeuu. Premda je spomenuti susret propustio Jude Bellingham, a s klupe su (od veznih igrača) priliku dobili Kroos i Ceballos.

Najbolji hrvatski nogometaš očigledno se mora saživjeti s činjenicom da u projekcijama Carla Ancelottija (odnosno Reala) više nije u prvom planu. Kako će se ova spoznaja odraziti na Modrića u kontekstu hrvatske reprezentacije? Za sada, situacija nije alarmantna. On će na okupljanje nacionalne momčadi (u listopadu) jamačno doći natjecateljski posve spreman. Naime, Modriću ne fali utakmica. Od osam Realovih susreta tijekom aktualne sezone (sedam u La Ligi i jedan u Ligi prvaka), Modrić je sudjelovao – u sedam. No, broj minuta provedenih u igri značajno je manji od Lukinih očekivanja. Sveukupno je proveo na terenu 287 minuta, što je prosječno – 41 po utakmici.

Samo u tri utakmice Modrić je bio u prvih 11 – protiv Getafea, Union Berlina i madridskog Atletica. Upravo je ova posljednja najviše utjecala na njegov sadašnji status. Čini se kako je za iznimno slabu predstavu cijele momčadi tijekom prvih 45 minuta protiv gradskog rivala (uzrokovanu ponajviše dvojbenim taktičkim postavkama), "ceh platio" isključivo hrvatski kapetan.

Linker
18. svibanj 2024 23:23