RAMóN VAAMONDE
SPORTENING

Modrić predstavio svoje prvo startup ulaganje: ‘Želim vratiti navijačima za sve što su mi pružili u karijeri‘

Najbolji hrvatski nogometaš investirao u aplikaciju koja povezuje navijače
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2022. 11:00

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Luka Modrić odlučio se investirati u Sportening. Riječ je o specijaliziranoj društvenoj mreži koja povezuje navijače sportskih klubova, omogućavajući im kreiranje navijačkih zajednica, dijeljenje sadržaja, ocjenjivanje igrača i druge navijačke aktivnosti. Aplikaciju je preuzelo više od 250.000 navijača, a svakoga joj se dana pridružuje preko 2.000 novih korisnika. Sportening ima urede u Zagrebu i San Franciscu.

Za Luku Modrića Sportening predstavlja prvo startup ulaganje, a objasnio je nogometaš Vatrenih i Real Madrida zašto je odabrao baš Sportening:

"Kad sam vidio koliko su strastveni u Sporteningu u želji da naprave platformu koja povezuje i stvara dodatnu vrijednost za navijače, odlučio sam se uključiti. Stadioni imaju limitirane kapacitete, barovi i pubovi su nedavno bili zatvoreni i u takvim okolnostima navijači ne mogu ostvariti osjećaj pripadnosti i zajednice. Sportening rješava taj problem i želja mi je da ovim ulaganjem barem djelomično vratim navijačima za sve što su mi pružili u karijeri!"

image
RAMóN VAAMONDE

Modrić je na Instagramu objavio video snimljen u njegovoj kući u Madridu, u kojem detaljno objašnjava razloge svog novog ulaganja, a vide se i neki od njegovih brojnih trofeja.

Osnivač Sporteninga Ivan Klarić prisutan je na hrvatskoj startup sceni posljednjih 10 godina te je osim osnivanja Sporteninga i Superologya podržavao i druge poduzetnike, uloživši u Good Game, TalentLyft, Stemi i Fueloyal.

"Sport je ljudima potreban zbog osjećaja pripadnosti, stvaranja zajednice i zabave. Navijači su na internetu zanemareni i za nas je bilo nedopustivo da najveća svjetska zajednica okupljena oko svojih sportskih timova nema svoje mjesto. Taj problem želimo riješiti u Sporteningu i osigurati da navijači imaju vlastitu platformu. Lukina podrška dolazi u najboljem trenutku", kaže Klarić.

Sportening je u nešto više od godinu dana u Zagrebu okupio tim od preko 50 ljudi, među kojima i povratnike iz velikih tehnoloških kompanija poput Googlea.

Sportening je dostupan putem platformi Google Play, App Store i Huawei AppGallery, a uz klubove iz liga petice, aplikacija je otvorena i za navijače klubova iz HNL-a.

Linker
16. travanj 2024 21:37