JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp
ZADUŽIO JE REAL

Modrić s Ancelottijem ima poseban dogovor, a jednim je potezom ‘prevario‘ čak i liječnike

Miljenik je predsjednika i trenera, čovjek koji gaji posebnu privrženost prema klubu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. svibanj 2023. 12:59

Odgovarao je na pitanje TV-novinara, a onda zamijetio velikog šefa. Carlo Ancelotti se odmaknuo od mikrofona, krenuo zagrliti predsjednika Florentina Pereza i kratko su si nešto "šaputali".

Kad se uz ispriku vratio mikrofonu talijanski trener je samo kazao "zadovoljan je...".

Carlo Ancelotti osvojio je 25 trofeja u svojoj prebogatoj trenerskoj karijeri. Fantastična osobnost, skroman i ponizan, dobrodušan i pošten, ali istodobno veliki trener. Prije svega kao psiholog.

U Real Madridu je, unutar nepune 4 sezone, u dva mandata, osvojio čak 10 od tih 25 trofeja. Dovoljno za razumjeti zašto ga većina madridista osobito poštuje. Upravljati svlačionicom Real Madrida je iznimno zahtjevan posao, Ancelotti je, kao i Zinedine Zidane, pokazao koliko je u tome uspješan. Hoće li biti dovoljno ovo ponavljanje Kraljevskog kupa, kojeg je Real posljednji put osvojio 2014., upravo s Ancelottijem na klupi? Florentino Perez kućnim je reporterima (TV Real Madrid) kazao.

- Mislim da je dosta više te priče. Ancelotti ima ugovor još godinu dana, zadovoljni smo s njim i to je to.

Hoće li biti dosta za predsjednika koji je pobjedom u Kupu nad odličnom Budimirovom (vrlo dobar, ispraćen kod zamjene ovacijama sjajnih navijača Osasune) momčadi, osvojio 32. trofej kao šef Reala te prestigao legendarnog mu prethodnika Santiaga Bernabeua?

Florentino Perez je, nema dvojbe, vrlo uspješan predsjednik Reala, koji u drugom mandatu radi nešto malo drugačije (polu-galaktična priča) u odnosu na početak milenija. No naviku da mijenja trenera kada mu nešto nije po volji, teško gubi. Nekad nije stvar u tome da će odrezati stvar i smijeniti čovjeka na klupi, nego je vrlo često taj stalni pritisak kojeg na svog trenera svakodnevno vrši već i pitanjem "zašto ovaj momak ne igra, ili zašto ovoga i dalje guraš".

image

Carlo Ancelotti i Florentino Perez

Anp/ddp Usa/profimedia

Ancelotti je sretan čovjek u Realu, zato se brže bolje vratio u Madrid kad ga je Perez drugi puta pozvao, dok je još bio u Evertonu. Imao je bitno bolju plaću u Liverpoolu, ali Ancelottiju je Real "kraj svijeta".

- Nakon ovog kluba neću trenirati više nikoga - kazao je prije ove sezone, iako nije izričito kazao da će odbiti neku reprezentaciju. Pogotovo ne Brazil koji ga čeka i javno mu to predsjednik tog saveza poručuje. Ključ svega je Liga prvaka. U utorak je prva runda borbe s Guardiolinim Manchester Cityjem, uzvrat šest dana kasnije u gostima. Izbori li finale, a bit će to jako teško jer City igra u sjajnoj formi, Ancelotti će biti bliže ostanku. Ako osvoji LP onda će 100% ostati. Dok se to ne bude znalo, neizvjesnost će mučiti i brazilski savez ali i igrače Reala koji nisu na čistu hoće li ostati sljedeće sezone.

Luka Modrić radovao se na kraju utakmice kao i uvijek vrlo intenzivno. Njegov 23. trofej s Blancosima, kazao je, ima istu emociju kao i prethodni.

- Ovo je fantastično, zaslužili smo ovaj Kup, koji nam je 9 godina klizao iz ruku. Svaki trofej s Realom mi je poseban osjećaj, kao što ga imam za ovaj klub. Zato kad god slavimo neku pobjedu, odmah razmišljamo o idućoj borbi.

Luka Modrić će igrati u Realu i iduće sezone, i to je vijest koja je osobito obradovala navijače, suigrače, a posebno njega. Perez mu je iskazao ogromno poštovanje, potpisavši mu ugovor na pragu 38. godine, uz tezu "moguće je da ćemo iduće godine opet...". Predsjednik se ponio gospodski prema svom miljeniku, produživši mu ugovor pod istim uvjetima kao i do sada, što je za igrača te dobi neuobičajeno. Igrama, top nastupima ali i vrhunskim ponašanjem, Modrić je zadužio Real.

Jedan od primjera njegove bezuvjetne privrženosti Realu bila je i odluka da se suprotno liječničkim prognozama (najavljivana pauza 3-4 tjedna) potrudi skratiti oporavak od manje ali nezgodne rupture bedrenog mišića. Niti 12 dana od utakmice u Gironi Modrić se vratio na teren i da je bilo po Ancelottiju, vjerojatno bi igrao od starta protiv Osasune. No trener i desetka Reala dogovorili su da krene s klupe i u nastavku uđe, kako bi se pripremio i za utorak te iznimno zahtjevan dvoboj s Manchester Cityjem.

image
Joaquin Corchero/zuma Press/profimedia

Rodrygo je bio match winner dvoboja s Osasunom. Poslije utakmice dijelio je radost najviše s ocem, koji je stigao iz Brazila te s kapetanom Hrvatske. Ispod fotografije na kojoj pozira s Modrićem i tatom, Rodrygo je kratko napisao "Moja dva oca".

Pobjeda u finalu Kupa Kralja, realno je bila očekivana. Osasuna se junački borila, a njihovi navijači, koji su okupirali pola stadiona La Cartuja (olimpijski stadion Sevilla) u crvenim dresovima, bili su senzacionalni. Zato se i odlični trener Jacoba Arassate rasplakao nakon utakmice, dok je uzvraćao pljeskom navijačima podno južne tribine. Ancelotti mu je prišao i prvo pljeskom na otvorenoj sceni čestitao za igru, a onda ga je zagrlio i očito mu kazao nešto što ga je "dirnulo u emocije".

- Kad smo izjednačili zbilja sam osjetio da bismo ovu utakmicu možda mogli dobiti. Nažalost, Real je skup fantastičnih individualaca i to su opet pokazali".

Linker
05. svibanj 2024 03:00