Arda Guler i Luka Modrić

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

Modrićev nasljednik oduševio: ‘On je genijalac, čista magija, pokazuje ogroman talent‘

Vinicius se u nevjerici hvatao za glavu kad je vidio kakve majstorije izvodi Arda Güler
Piše: Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2024. 15:07

Mladi turski vezni nogometaš Arda Güler (19) oduševio je navijače madridskog Reala, trenera, suigrače, španjolske medije...

Iako je odigrao svega desetak minuta jedan detalj potvrdio je njegovu klasu. Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade ligaške utakmice Osasune i Reala kada je Güler na centru igrališta osvojio loptu, othrvao se suparniku u duelu, a onda pucao prema golu. Lopta je preletjela istrčalog ratara Osasune Sergija Herreru i zaustavila se na gredi. Vinicius, kojeg je Güler inače zamijenio, u nevjerici se hvatao za glavu, a Carlo Ancelotti nije štedio pohvale na račun mladog veznjaka.

- Nema veze što nije zabio, za nas je ovo gol. Rijetki će pokušati takav čarobni udarac - oduševljeno je prokomentirao Ancelotti.

Španjolski mediji na istom su tragu.

“On je genijalac, čista magija i malo po malo pokazuje dijelove svog ogromnog talenta. Sad je bio blizu svog drugog gola, a da je pogodio to bi obišlo svijet. Zapravo, ovaj pokušaj će ga i obići bez obzira na to što nije postigao gol”, piše Marca.

image

Arda Guler i Federico Valverde

ANDER GILLENEA Afp

Mladi nogometaš doveden je prošlog ljeta iz Fenerbahçea za 20 milijuna eura, međutim, početak u Realu bio je težak. Nakon što je čitavu jesen propustio zbog ozljede napokon je počeo dobivati šansu, ali morao se zadovoljiti mrvicama. Čak je bio spreman i na posudbu, ali je Ancelotti inzistirao na tome da ostane do kraja sezone. Do sada je za Real odigrao 98 minuta raspoređenih u sedam utakmica. Protiv Celte je nedavno upisao prvijenac za Kraljevski klub.

Linker
23. ožujak 2024 15:07