GABRIEL BOUYS/Afp
NASLJEDNIK KAPETANA

Modrićev suigrač otkrio što ga je oduševilo u Realu: ‘Ulazim u svlačionicu, a nema ni povika ni pjesme‘

‘Osim što je legendarni igrač, primjer je mladima u svlačionici i uvijek nam je na raspolaganju‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 13:03

Suigrač Luke Modrića u Real Madridu i igrač koji je u stranim medijima označen kao njegov nasljednik u Kraljevskom klubu, Eduardo Camavinga dao je opširan intervju za Ouest-France. Treći najmlađi igrač u povijesti koji je obukao dres nacionalne momčadi prisjetio se svog prelaska iz Rennesa u Real Madrid na ljeto 2021. u transferu vrijednom 40 milijuna eura.

- To je drugi svijet, s obzirom na objekte i strast. Odmah osjetite da ste ušli u najbolji klub na svijetu - rekao je 20-godišnji Camavinga kojega Didier Deschamps u reprezentaciji osim na poziciji veznjaka koristi i kao zamjenu za Théa Hernandeza na lijevom beku.

Govori da je, kad je stigao u španjolsku prijestolnicu, bio bez očekivanja i znao je da mora postepeno napredovati.

- Morao sam malo po malo ostaviti svoj trag - rekao je.

Bivši omladinski proizvod Rennesa potom je otkrio što ga je najviše iznenadilo u svlačionici.

- Nema povika ili pjesama kad pobjeđujemo. Za svoju prvu pobjedu ušao sam u svlačionicu i ništa se nije dogodilo. Kad smo osvojili španjolski Superkup protiv Athletic Bilbaa, moj prvi trofej s Realom, očekivao sam slavlje, ali opet ništa. Tu sam shvatio da sam s igračima koji su navikli pobjeđivati. Naravno, i ja postajem takav - nastavio je Camavinga koji dodaje što ga je najviše oduševilo kod Modrića.

- Ono što me zadivljuje kod njega je njegova smirenost. Nikada se ne klati, to je nevjerojatno. Osim što je legendarni igrač, primjer je mladima u svlačionici, uvijek nam je na raspolaganju, pokazuje da mu je stalo do svakoga.

Linker
26. travanj 2024 20:59