Fede Valverde

 RICARDO LARREINA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/zuma Press/profimedia
UPLELE SE SNAGE REDA

Modrićev suigrač prijavljen policiji, evo za što ga se tereti. Osvanula i znakovita poruka na Twitteru

Cijela priča će, sad je potpuno jasno, imati epilog pred pravosudnim organima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. travanj 2023. 21:08

Incident koji se dogodio na parkiralištu Santiago Bernabeua nakon subotnje utakmice Real Madrida i Villarreala (2:3) i dalje je jedna od glavnih tema u španjolskim medijima.

Vezni igrač Real Madrida Federico Valverde navodno je šakom udario krilnog igrača Villarreala Alexa Baenu pokraj autobusa gostujuće momčadi.

Navodno je Baena u jednom trenutku utakmice vrijeđao Valverdeovo nerođeno dijete, a Urugvajac mu se nakon utakmice kraj autobusa unio u lice i rekao mu neka ponovi ono što je govorio na terenu.

Baena je te navode odlučno demantirao, a Valverdea je u nedjelju popodne u Castellonu prijavio policiji, i to za agresiju, izvještava Onda Cero. Mogao ga je prijaviti i natjecateljskoj komisiji La Lige, no to ipak nije učinio. Neki mediji navode i prijetnje smrću, no to nije potvrđeno.

Protiv Valverdea bi dakle, mogla uslijediti kaznena prijava, no izvjesno je da zbog svog postupka koji se dogodio izvan terena neće snositi i sportske sankcije s obzirom na to da sporni događaj nije naveden u zapisniku utakmice, niti ga je sudac mogao vidjeti.

Villarreal se u priču nije želio miješati te je stvar prepustio svom igraču kojeg će podržati u njegovoj odluci da Valverdea prijavi policiji.

Španjolski mediji pišu kako Valverdeovo okruženje ne negira činjenice, ali upozorava kako je Baena u utakmici Kupa kralja između Villarreala i Real Madrida 19. siječnja ove godine rekao Valverdeu ‘‘plači sad kad ti se sin neće roditi‘‘, a navodno je nešto slično govorio i u subotu u Madridu.

Baena je sve to demantirao na društvenim mrežama.

‘‘Jako tužno zbog agresije koju sam pretrpio nakon utakmice, iznenađen sam što se priča o meni. Potpuna je laž da sam to rekao‘‘, napisao je igrač Villarreala na Twitteru.

Linker
11. svibanj 2024 21:31