Vinicius Junior

 JAVIER SORIANO Afp
NAJBOLJI ODGOVOR

Modrićevog suigrača opet brutalno vrijeđali, evo što im je on poručio nakon velike pobjede i golčine!

Atleticov kapetan Koke je Brazilcu savjetovao neka izbjegne svoj ples ako postigne pogodak, ali...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. rujan 2022. 09:54

Nije to bio lagan tjedan za Viniciusa Juniora, napadača Real Madrida koji se našao na meti rasističkih napada različite vrste.

Prvo ga je predsjednik udruge španjolskih agenata Pedro Bravo u televizijskoj emisiji El Chiringuito optužio da ‘izigrava majmuna‘, što je naišlo na široku osudu. Bravo je kasnije povukao svoje komentare, ali šteta je već bila tu.

Uoči nedjeljnog madridskog derbija s Atleticom, domaći su navijači ispred stadiona Wanda Metropolitano skandirali ‘‘Vinicius, ti si majmun‘‘, dok je Atleticov kapetan Koke mladom Brazilcu savjetovao neka izbjegne svoj ples ako postigne pogodak.

image
JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nije Vinicius zabio, ali se oduševljeno priključio proslavi pogodaka svojih suigrača Rodryga i Valverdea. Dok su Rodrygo i Vinicius slavili gol za vodstvo kod korner zastavice, domaći navijači na njih su bacali različite predmete.

Čak i tijekom utakmice mogli su se čuti rasistički povici s nekoliko sektora u kojima su bili smješteni Atleticovi navijači, no sve to nije 22-godišnjeg napadača izbacilo iz fokusa i ravnoteže.

‘‘Pleši kako god želiš‘‘, objavio je Vinicius Junior na Twitteru ubrzo nakon šeste Realove pobjede u isto toliko ligaških nastupa u novoj sezoni.

Atletico je ostao na sedmom mjestu, za vodećim Realom zaostaje već sad velikih osam bodova, a vjerojatno ga zbog rasističkog ponašanja njegove publike čeka i kazna...

Linker
25. travanj 2024 11:03