GABRIEL BOUYS Afp
REKORDNA POVIŠICA

Modrićevom suigraču plaću povećali tri puta, a odštetna klauzula sada je među najvećima u povijesti!

Danas njegova vrijednost doseže 100 milijuna, samo su Mbappe i Haaland procijenjeni na veće iznose
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 14. svibanj 2022. 12:18

Aktualni ugovor 21-godišnjeg Brazilca Viniciusa Juniora i madridskog Reala vrijedi do 30. lipnja 2024. Prema spomenutom dokumentu brazilski reprezentativac zarađuje 3,2 milijuna eura po sezoni i među najslabije je plaćenim nogometašima ''kraljevskog kluba'' (u kategoriji je sa Ceballosom, Vallejom i Luninom).

Međutim čelnici madridskog kluba odlučili su već na kraju ove sezone obnoviti ugovor s krilnim napadačem. Prema dogovoru kojega bi obje strane trebale uskoro potpisati Vinicius Junior će od nove sezone dobivati deset milijuna eura po sezoni, s produljenjem suradnje do 2028.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Reakcija Realovih čelnika je očekivana. Vinicius je eksplodirao dolaskom Carla Ancelottija za trenera ''kraljevskog kluba''. Odigrao je 50 utakmica i pritom postigao 21 gol, te pridodao i 20 asistencija. Na početku sezone Brazilac je procijenjen na 40 milijuna eura. Danas njegova vrijednost doseže 100 milijuna (samo su Mbappe i Haaland procijenjeni na veće iznose).

Prema pisanje španjolske Marce najzanimljiviji detalj u novom ugovoru Viniciusa Juniora i Reala trebala bi biti odštetna klauzula. U trenutačnom ugovoru ona iznosi 350 milijuna eura. U narednom ista bi trebala biti – milijardu eura!

Spomenuta odštetna klauzula međutim neće biti najveća u povijesti nogometnog sporta. Naime, navedena je svota ''uglavljena'' i u ugovoru što su ga 2017. potpisali ''kraljevski klub'' i francuski napadač Karim Benzema.

Linker
16. travanj 2024 12:54