Luka Modrić
 GIUSEPPE CACACE/AFP
Kapetan na naslovnici

‘Modriću je nakon promjene danas teško reći ne! Luka se sprema napraviti veliki potez...‘

Danas je sve u rukama Real Madrida, a Luka Modrić svojim igrama to je zaslužio...
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2020. 15:30

"Započeo je loše, ali završio je na izvanrednoj razini. Luka Modrić savršeni je primjer da nije bitno kako stvari započnu, već kako završe", riječi su kojima španjolski As započinje tekst posvećen kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću.

Riječ je o tekstu posvećenom Modrićevoj budućnosti, konkretno budućnosti u redovima Real Madrida za koji je ugovorno vezan do ljeta 2021. godine.

"Razgovarati o njegovom produljenju u rujnu prošle godine bilo je puno drugačije nego sada. Tada je navršio 34 godine, pogodile su ga ozljede, nije igrao redovito i pala mu je forma. Činilo se kao da se osvajač Zlatne lopte opustio, ali onda se sve promijenilo. Njegove igre u periodu nakon karantene bile su izvanredne i jedan je od glavnih razloga zašto je Real osvojio španjolsko prvenstvo. Sada se zato čini teško reći ne Modrićevom produljenju. Nakon interesa Intera i osvajanja Zlatne lopte postao je jedan od najplaćenijih igrača momčadi uz Balea i Ramosa, ali kontekst je danas drugačiji i Modrić je toga svjetsan. Njegov je nogomet izniman, ali uskoro će navršiti 35. rođendan i logično je da Real razmišlja o alternativama. Luka se prilagođava situaciji bez pitanja. On želi biti rješenje, ne problem i voljan je pristati na smanjenje plaće kako bi dao klubu zraka i nastavio u njegovim redovima. Želi nastaviti u Realu i to je zaslužio", piše novinar Asa Sergio Lopez de Vicente.

image
Luka Modrić na naslovnici Asa
SCREENSHOT: AS

Modrić je sezonu završio s 2631 odigranom minutom u svim natjecanjima, što ga čini devetim igračem Reala s najvećom minutažom u sezoni. Zabio je ukupno pet golova, tri u La Ligi, jedan u Ligi prvaka i jedan u španjolskom Superkupu, a po susretu je imao prosjek od 49 točnih dodavanja.

Nije tajna da u Realu razmišljaju o vraćanju 21-godišnjeg Martina Odegaarda s posudbe iz Real Sociedada. Zidane želi Odegaarda u svojim redovima, ali novinar Asa tvrdi da njegov povratak ne znači i odlazak Modrića.

"Postoji opcija glatke tranzicije. Neka Modrić paralelno nastavi uz Modrića još nekoliko godina i izbori se za status. Ali to će morati zaslužiti, jer Luka, čini se, nema namjeru samo tako se maknuti. Prema Transfermarktu Hrvat u dobi od 34 godine danas vrijedi samo 12 milijuna eura i njegova prodaja ne bi donijela neku zaradu. Ali Lukine su godine samo broj i on želi nastaviti nositi bijeli dres. U rukama je kluba da mu ponudi produljenje na još barem nekoliko sezona. On je to svojim nogometom zaslužio", zaključuje As.

Linker
17. travanj 2024 08:01