Pierre Emerick Aubameyang

 MARCO BERTORELLO Afp
KONTAKT JE USPOSTAVLJEN

Na Camp Nou stiže pojačanje, i to za sitniš? Španjolci: On za Barcu želi igrati i besplatno‘

Barca ne može igračima u narednom razdoblju dati veliki novac zbog financijskih poteškoća
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. ožujak 2023. 14:53

Pierre-Emerick Aubameyang nije zadovoljan u londonskom Chelseaju i želi se vratiti u Barcelonu! Španjolski portal Sport navješćuje povratnički transfer 33-godišnjeg napadača iz Gabona, te ističe kako Aubameyang pristaje igrati na Camp Nou – za minimalnu plaću!?

U završnici ljetnog prijelaznog roka Gabonac je bio intrigantna medijska priča. Transfer iz Barcelone u Chelsea za 12 milijuna eura ponovno ga je spojio s Thomasom Tuchelom, trenerom s kojim je surađivao u Borussiji iz Dortmunda. Prema Aubameyangovom priznanju upravo je Tuchel najviše utjecao na njegovu karijeru. No, Nijemac je nakon poraza Chelseaja u Zagrebu, protiv Dinama, u 1. kolu Lige prvaka dobio otkaz, a Aubameyang nije bio u fokusu njegovog nasljednika (Graham Potter). Odigrao je za Chelsea 18 utakmica i postigao tri gola. Takvim razvojem situacije ostali su nezadovoljni i igrač i klub. Aubameyang se stoga želi vratiti u Barcelonu, a Chelsea ga se nastoji riješiti zbog visoke plaće.

Aubameyang je već razgovarao s trenerom Xavijem o mogućnosti obnavljanja svoje karijere u dresu Barcelone. Ne smeta mu konkurencija u pojavi Roberta Lewandowskog, niti njegova impresivna statistika: 25 golova u 33 utakmice. Uostalom, i Aubameyangova nije zanemariva: 13 golova u 24 susreta. Xavi je zainteresiran za angažman 33-godišnjeg napadača. Dapače, katalonski Sport piše da je Aubameyang spreman igrati za Barcelonu gotovo besplatno, odnosno uz minimalnu plaću na koju ga na Camp Nou uslijed financijskih problema mogu registrirati

Postoje međutim dvije potencijalne prepreke oko povratka Aubameyanga na Camp Nou. O njegovom transferu nešto se pita i Chelsea. A Englezi će svog igrača zasigurno prodati najboljem ponuđaču. Ovoga trenutka, kao potencijalni kupac spominje se milanski Inter. Makar, u njegovu ugovoru s Chelseajem stoji da ovog ljeta može otići kao slobodan igrač uz svojevrsno "otpusno pismo" kojim bi ga se Chelsea odrekao u džentlmenskom sporazumu.

No, još je jedan detalj smetnja transferu Aubameyanga u Barcelonu. Katalonski klub kao prioritetni transfer ističe dovođenje 18-godišnjeg Brazilca Vitora Roquea. Dečko igra upravo na poziciji središnjeg napadača (kao i Lewandowski i Aubameyang), ali je konstitucijom (visok je 172 cm) i načinom igre posve drugačiji tip od spomenutih "špica".

Postoji jedna kombinacija koju portal Sport smatra dobitnom za Barcelonu: Katalonci bi otkupili mladog Brazilca, ali ga i ostavili na posudbi u matičnom klubu (Athletico Paranaense), čime bi smanjili visinu transfera, a istovremeno bi ostavili i prostor za dolazak Aubameyanga. Radi se o domišljatom poslovnom potezu, ali ne treba brzati sa zaključcima. Ljetni je prijelazni rok još daleko...

Linker
24. travanj 2024 23:11