MIGUEL RUIZ
FINANCIJSKA KRIZA

Na Camp Nouu nova afera na pomolu! Barcelona još jednom želi smanjiti plaće igračima, oni odbili

Aktualna uprava, kojoj je Messi presudio, obilno koristi prekid sezone zbog koronavirusa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. listopad 2020. 08:01

Dok Barcelonina momčad ulazi u seriju utakmica, među kojima je u El Clasico 24. listopada, u klubu traje nekoliko paralelnih nadmetanja. Loši financijski rezultati tjeraju upravu da još jednom pokuša smanjiti plaće igračima, a prema neslužbenim informacijama po medijima nogometaš su ih odbili!

Prva afera izbila je u ožujku, tada je Barca skresala primanja svojim zvijezdama za 70 posto dok traje izvanredno stanje u državi. Nije se to dogodilo glatko, iako su na kraju nogometaši pristali, Lionel Messi govorio je o pritiscima kojima su bili podvrgnuti, a kako bi odgovorili šefovima dali su i vlastiti novac da bi klupski djelatnici imali pune plaće.

No, taj je period prošao, od nove sezone primanja su vraćena na staro i sada čelnici Barcelone ponovno žele smanjiti budžet koji moraju izdvojiti za igrače, što očito opet neće ići glatko. To pojačava aktivnosti oko izbora novog predsjednika koji će se dogoditi tijekom ove sezone. Bivši dopredsjednik Emili Rousaud mogao bi biti još jedan kandidat za nasljednika Josepa Bartomeua.

image
LLUIS GENE

On sam tvrdi kako mu je cilj da Barcelona ima moćnog predsjednika koji ima široku podršku. Taj bi čovjek trebao ujediniti klub i donijeti financijske garancije, jer prema njegovim riječima Barcelona živi u apsolutnoj oskudici. Proteklih dana sastao se s drugim potencijalnIm kandidatima poput Viktora Fonta, kojem duže vrijeme daju velike šanse, te Jordija Rochea. Pitanje je hoće li izbori dovesti do ujedinjenja ili totalne polarizacije u klubu. Sigurno je da promjene dolaze. Druga je stvar u kojem će ići pravcu. U svemu tome ulogu bi mogao odigrati i Lionel Messi, koji već dugo nije samo igrač u Barceloni.

Aktualna uprava, kojoj je Messi presudio, iako je ostao, i koja će zbog toga otići nakon izbora, obilno koristi prekid sezone zbog koronavirusa i kasniji završetak za svoje ciljeve. Ne samo što je na taj način spriječila Messija u pravu na odlazak. On je po ugovoru to mogao učiniti do 10. lipnja, a tu je sezonu igrao sve do kolovoza, što je jasno izigravanje duha dogovora. Na kraju je ostao jer eto nije dao zahtjev na vrijeme.

Sada su napravili još jedan potez koristeći se istim argumentom. Četvorici mladih igrača ne žele isplatiti po 10.000 eura premije za postignuti rezultat s B momčadi u 2. ligi B. Iako su po ugovoru imali pravo na to budu li plasirani među prva četiri, a završili su drugi. No, kako im je ugovor istekao u lipnju, te potom nisu igrali završnicu sezone, ne žele im dati taj novac.

Četvorka na sudu

Govori li to više o poslovnoj etici ljudi koji vode Barcelonu ili da je financijska kriza toliko duboka? Kad bi prvenstvo bilo završeno po planu, morali bi ih isplatiti. Igrali ili ne. Ovako, tvrde da nemaju tu obvezu. Četvorka ih je tužila sudu tražeći pravdu.

Bivši Barcelonin igrač i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je jučer, pak, svih 90 minuta u 1:0 porazu svoje Seville na gostovanju kod Granade, dok je Ivo Grbić bio na klupi Atletica koji je slavio kod Celte.

Linker
16. travanj 2024 07:35