Martin Braithwaite

 URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp
NA CAMP NOU NISU GA ŽELJELI

Najbogatiji igrač Barcelone kojeg su potjerali iz kluba potpuno iznenadio odabirom novog kluba

Danski napadač Martin Braithwaite više nije nogometaš Barcelone
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2022. 08:33

Braithwaite je doveden u Barcelonu u veljači 2020. godine iz Leganesa zbog problema s ozljedama koje su tada imali Luis Suarez i Ousmane Dembele.

Kupljen je za 18 milijuna eura iako nije bio prvi izbor tadašnjeg trenera Setiena, a svega dvije i pol godine kasnije praktički je protjeran iz kluba.

U Barceloni su ga se željeli riješiti kako bi ga skinuli s platne liste i zadovoljili financijski pravilnik La Lige uslijed ljetnog dovođenja silnih pojačanja, a danski mediji javljaju kako će njegov novi klub biti Espanyol. Takva vijest još nije službeno potvrđena.

Braithwaite je dugo odbijao napustiti Barcelonu dok mu se ne isplati plaća za posljednje dvije godine ugovora, konkretno 5 milijuna eura neto, a na kraju je očito došlo do dogovora između dviju strana.

Zanimljivo je kako je Braithwaite zahvaljujući sjajnom poslu s nekretninama nosio nadimak najbogatijeg igrača Barcelone. Vrijednost imovine procijenjena mu je na više od 200 milijuna eura.

Espanyol bi Braithwaiteu trebao biti sedmi različiti klub u karijeri. Osim za Leganes i Barcelonu igrao je još za Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough i Bordeaux.

Linker
26. travanj 2024 14:45