Antonio Mateu Lahoz i Xavi

 ADRIA PUIG/AFP/PROFIMEDIA Adria Puig/afp/profimedia
NA TERENU RADI KAOS

Najosporavaniji svjetski sudac stao na žulj treneru Barce: ‘Izgubio je kontrolu, rekao sam mu to!‘

Sudac gradskog derbija između Barcelone i Espanyola glavna je tema nakon tog dvoboja.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. siječanj 2023. 08:29

Uoči gradskog derbija protiv Espanyola pitali su Barceloninog trenera Xavija kako vidi suca Mateua Lahoza.

"Sviđa mi se. Sudio je puno mojih utakmica dok sam bio igrač. Puno govori, i to je pozitivno. Sudac je sudac i ne smije se živcirati, a on to i ne čini. Teško je biti sudac."

Xavi je sigurno bio manje sretan nakon utakmice u kojoj je možda i najosporavaniji svjetski sudac pokazao čak 15 žutih kartona (sedam igračima Barcelone, osam Espanyola), te dva crvena (po jedan za obje strane). I Xavi je također dobio žuti karton.

Znate li koji je prethodni meč sudio Lahoz? Argentina protiv Nizozemske na Svjetskom prvenstvu. Bilo je to četvrtfinale u kojem je podijelio 18 žutih kartona i jedan crveni, a potonji je pokazao nizozemskom krilnom braniču Denzelu Dumfriesu nakon raspucavanja penala. Čini se da je Lahoz ušao u period u kojem na terenu uglavnom samo stvara kaos. Nije mu to doduše prvi put.

Xavi je ipak bio relativno suzdržan nakon utakmice.

"Uoči utakmice rekao sam da je Lahoz sudac koji obično drži kontrolu nad utakmicama, ali danas je izgubio kontrolu. To sam mu i rekao na kraju. To je to; s obje strane nije imao kontrolu nad današnjom igrom. Međutim, remi je naša vlastita krivnja."

Linker
18. travanj 2024 02:43