AFP
KAKAV POSAO!

Najpouzdaniji izvor za velike transfere otkrio kamo ide Messi! Bit će to ‘bomba‘, Barca ne može parirati

Argentincu je stigla službena ponuda, ugovor na dvije sezone s opcijom produljenja
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 29. travanj 2021. 10:14

Paris Saint-Germain je povukao veliki potez i ponudio Lionelu Messiju ugovor na dvije godine. Barceloninom kapetanu ugovor istječe za dva mjeseca nakon čega postaje slobodan igrač. Razgovora o produljenju s Barcom, koliko javnost zna, nije bilo, i Argentinac čeka završetak sezone da uopće progovori o cijeloj situaciji.

Rekao je još u prosincu da mu je cilj završiti sezonu što je bolje moguće, pokušati osvojiti koji trofej. Messi želi da, bude li mu ovo stvarno posljednja sezona u Barcinom dresu, ode u što boljem svijetlu. Katalonci imaju dobru priliku uzeti dvostruku krunu nakon već osvojenog Kupa kralja i u utrci su za naslov u LaLigi.

Vijest da je PSG ponudio ugovor Messiju otkrio je brazilski novinar Marcelo Bechler, nedvojbeno najpouzdaniji izvor za velike vijesti u Barceloni. Brazilski je novinar ugled stekao jer je prvi u svijetu otkrio da Neymar odlazi u PSG te je prošloga ljeta prvi upozorio da je Messi klubu poslao faks tražeći odlazak, odnosno raskid ugovora.

Bechler sada tvrdi da je PSG Argentincu poslao službenu ponudu, ugovor na dvije sezone s opcijom produljenja i na treću. Prema Bechleru, PSG smatra da je ponuđen ugovor u ekonomskom smislu nedostižan za Barcu, ali vjerojatno i za ostale zainteresirane klubove. Uz to, ističu da su i u sportskom aspektu superiorni s obzirom na prošlogodišnje finale Lige prvaka i ovogodišnjim uvjerljivim pohodom do polufinala. Valja naglasiti da je PSG ove sezone u osmini finala svladao upravo Barcelonu.
Katalonski klub još nije povukao nikakav potez glede novog ugovora, no naravno učinit će sve što može da zadrži najveću zvijezdu u povijesti kluba. Novoizabrani predsjednik Joan Laporta je kroz posljednjih mjesec dana često davao optimistične izjave glede Messijevog ostanka, no sada polako ulazi u problem s vremenom te će što prije morati predstaviti ponudu Messijevom ocu i agentu Jorgeu koji je nedavno stigao iz Argentine. Barcelona je svjesna da neće moći ponuditi jednako visoke cifre u ugovoru, ali nadaju se da će Messija uvjeriti da ostane s dugoročnim projektom.

Argentinac igra sjajnu 2021. godinu, ponovno je uvjerljivo najbolji igrač lige i već je izjednačio prošlogodišnji učinak što se golova tiče (25), a još je šest kola do kraja. Barca ima utakmicu manje od madridskih rivala iznad njih, no pobjede li večeras Granadu zasjest će na vrh tablice s pet kola do kraja. Treba naglasiti da Messi, osim što igra sjajno, izgleda vrlo sretno u dresu Barcelone posljednjih tjedana, što ističu i španjolski mediji kao hint da se Argentinac možda već odlučio na ostanak. Nedavno osvajanje Kupa kralja, njegovo prvo kao kapetan kluba, očito mu je puno značilo.

Postoji još jedna stavka u cijeloj priči između Messija, PSG-a i Barcelone, a to je brazilska zvijezda Neymar Jr. koji pod svaku cijenu želi ponovno zaigrati uz Messija. Ni jedan ni drugi nisu ponovili uspjeh iz 2015. nakon rastanka, osvojenu Ligu prvaka. Čuveni napadački trojac koji su činili sa Suarezom ostao je zapamćen kao jedan od najboljih ikada, a baš ga je u utorak prokomentirao i Cityjev Pep Guardiola:

- Siguran sam da bi osvojili još barem dvije ili tri Lige prvaka da je Neymar duže ostao u Barceloni. Taj trojac je bio nezaustavljiv. Najbolji kojeg sam vidio u životu. Otišao je u Pariz, što nije loša odluka. Lijep grad i dobar klub - rekao je bivši trener Barcelone.
Da Neymar već nekoliko godina želi natrag u Barcelonu nije nikakva tajna, no sad mu se možda otvara prilika da Messija dobije uz sebe i u Parizu. Teško da bi Katalonci mogli priuštiti i Messijev ostanak i dolazak Neymara, pogotovo još ako Laporta ispuni svoje obećanje i dovede Haalanda kroz sljedeće dvije sezone. Cijela bi se situacija mogla dosta loše rasplesti za jednu od ove dvije momčadi jer bi dvojac Messi i Neymar mogao završiti u jednom klubu, što ostavlja drugog praznih ruku. Neymaru će na ljeto ući u svoju posljednju godinu ugovora te bi mogao prisiliti klub da ga proda. Ponuđen mu je ugovor do 2026. no Brazilac čeka s potpisom, gotovo sigurno da vidi kako će se situacija s Messijem okončati.

Linker
25. travanj 2024 08:16