Dušan Vlahović je bio najskuplji igrač zimskog prijelaznog roka

 LISA GUGLIELMI Nurphoto Via Afp
EKIPA ZA POŽELJETI

Najskuplja momčad zimskog prijelaznog roka: Svi su ‘pljačkali‘ Newcastle, Vlahović na vrhu

‘Svrake‘ su morale kupovati, a to su znali ostali klubovi koji su im ‘nabijali‘ cijenu.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. veljača 2022. 16:47

S posljednjim danom siječnja završen je zimski nogometni prijelazni rok, barem u najjačim europskim ligama što automatski znači da više neće biti velikih, odnosno skupih transfera.

Iako je obično zimski prijelazni rok puno manje zanimljiv od onog ljetnog, ove godine smo tijekom siječnja ipak imali dosta uzbudljivih priča. Juventus je pobijedio mnoge velikane u utrci za Dušanom Vlahovićem, Newcastle se silno želio pojačati pa je morao pojačanja plaćati puno skuplje nego to rade drugi klubovi, Barcelona nije uspjela prodati Ousmanea Dembelea, ali je ojačala momčad Pierre-Emerickom Aubameyangom i Ferranom Torresom dok je Real navodno dogovorio sve detalja oko dolaska Kyliana Mbappea na ljeto.

Kako je kriza zbog pandemije koronavirusa i dalje prisutna, na nogometne transfere se troši manje nego prije pandemije, ali je svejedno prelazak Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus treći najskuplji transfer u zimskim prijelaznim rokovima u povijesti. Ispred srpskog napadača, koji je plaćen 81,6 milijuna eura, samo su Philippe Coutinho kojeg je Barcelona Liverpoolu platila 135 milijuna eura te Virgil van Dijk kojeg je Liverpool Southamptonu platio 84,65 milijuna eura.

Vlahović predvodi i 'našu' najskuplju momčad zimskog prijelaznog roka koja vrijedi 361,2 milijuna eura. U nju smo stavili najskuplje igrače po pozicijama s time da smo malo 'varali' - Vitalija Mikolenka smo stavili na poziciju stopera, koju može igrati, ali mu je prirodna pozicija na lijevoj strani obrane. Isto tako smo svjesni da je postava prilično ofenzivna, ali obično su transferi napadača skuplji od ostalih pa smo ih morali nekako implementirati u momčad.

U ovoj momčadi su čak četiri pojačanja Newcastlea, a vjerojatno niti jedno od njih ne vrijedi iznose kojeg su 'Svrake' morale platiti. Svi klubovi kojima Newcastle pristupi su svjesni bogatstva kojeg imaju novi vlasnici kluba, ali i situacije u kojoj se klub nalazi - praktično u borbi za ostanak u Premiershipu. U najskupljoj postavi se nalaze i samo dva transfera u kojoj kupci nisu bili engleski klubovi - Vlahovićev i Torresov. Sve ostalo su novaci u Premiershipu uz dodatak da se među ovim transferima nalazi samo jedna kupnja nekog od klubova koji trenutno drže prvih šest mjesta na tablici. Riječ je o Liverpoolovoj kupnji Luisa Diaza iz Porta.

Uglavnom, ovo je najskuplja momčad zimskog prijelaznog roka 2022. godine:

image

Najskuplja postava zimskog prijelaznog roka

SPORTSKE NOVOSTI

VratarI:

Maduka Okoye, Sparta Rotterdam - Watford, 5 milijuna eura

Kieran Trippier, Atletico Madrid - Newcastle, 15 milijuna eura

Dan Burn, Brighton - Newcastle, 15 milijuna eura

Vitalij Mikolenko, Dinamo Kijev - Everton, 23,5 milijuna eura

Lucas Digne, Everton - Aston Villa, 30 milijuna eura

Vezni red:

Bruno Guimaraes, Lyon - Newcastle, 42,1 milijun eura

Rodrigo Bentancur, Juventus - Tottenham, 19 milijuna eura

Ferran Torres, Manchester City - Barcelona, 55 milijuna eura

Napadači:

Luis Diaz, Porto - Liverpool, 45 milijuna eura

Chris Wood, Burnley - Newcastle, 30 milijuna eura

Dušan Vlahović, Fiorentina - Juventus, 81,6 milijuna eura

Linker
21. travanj 2024 22:49