Dani Alves više neće igrati u Barceloni

 JOSEP LAGO Afp
OSVOJIO 43 TROFEJA

Najtrofejniji nogometaš svih vremena oprostio se s navijačima: ‘Ne znate koliko sam sretan‘

Brazilac će i s 39 godina nastaviti karijeru, barem do Svjetskog prvenstva u Kataru.
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2022. 22:53

Gotova je i druga epizoda Danija Alvesa u Barceloni. Ovaj 39-godišnji desni bek danas se i službeno oprostio od katalonskog kluba.

"Došlo je vrijeme za oproštaj. Osam sam godina bio posvećen ovom klubu, ovim bojama i ovoj kući, ali kao i sve u životu godine prolaze, putevi se razilaze i priče se pišu na različitim mjestima", napisao je Dani Alves u oproštaju na svojem Instagramu te nastavio:

"Pokušali su me otpisati, ali nisu mogli jer nisu mogli zamisliti koliko sam ja otporan i jak. Prošlo je nekoliko godina prije nego sam se vratio ovdje i hvala svima što su mi to omogućili. Ne znate koliko sam sretan što sam imao priliku opet nositi ovaj dres. Nadam se da vam neće nedostajati moja ludost i svakodnevna sreća, a nadam se da će oni koji ostaju mijenjati povijest ovog prekrasnog kluba. Zatvara se jadan vrlo lijep ciklus i otvara još izazovniji".

https://www.instagram.com/tv/Ce1ZW72qvr5/?utm_source=ig_web_copy_link

Dani Alves je u Barcelonu došao prvi put 2008. iz Seville i ostao do 2016. kada je otišao u Juventus. Slijedili su PSG i Sao Paulo dok ga Xavi prošle godine nije tražio da se vrati u Barcelonu. On je to i učinio te odigrao proljetni dio sezone.

Prije mjesec dana su vijesti iz Barcelone govorile kako bi Dani Alves mogao dobiti novi ugovor i to do Svjetskog prvenstva u Kataru. Međutim, katalonski klub je Brazilca obavijestio da mu nema namjeru produžiti ugovor te se on oprostio od Barcelone, ali ne i od nogometa jer ima namjeru nastupiti na novom Mundialu.

Inače, Dani Alves je najtrofejniji nogometaš u povijesti s čak 43 trofeja koje je osvojio s klubovima i reprezentacijom.

Linker
24. travanj 2024 08:27