DPPI/MARC GONZALEZ ALOMA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dppi/marc Gonzalez Aloma/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
BEZ KONKURENCIJE

Najveći kompliment Lea Messija: ‘On je najbolji trener na svijetu! Napravio je puno ‘štete‘ nogometu...‘

‘Sve što bi on predvidio u utakmici, to bi se i dogodilo. Baš sve‘, kaže slavni Argentinac.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. studeni 2022. 10:11

Jorge Valdano jedan je od najvećih argentinskih nogometnih reprezentativaca, kasnije pak i trener. Iz igračkih su dana najupečatljiviji ostali svakako naslov svjetskog prvaka s Gaučosima 1986. u Meksiku, nakon pobjede u finalu protiv tadašnje Zapadne Njemačke. U Europi je igrao u Real Madridu, u koji se pak vratio kasnije u ulozi trenera. U biti, sav njegov trenerski opus i jest vezan isključivo uz Španjolsku, jedino što se trenerskim poslom nije bavio baš predugo. Tek ‘90-tih godina prošlog stoljeća i to bi bilo to. Istina, vrat se nešto kasnije u Real, ali kao sportski direktor na nekoliko godina.

Sada pak radije piše knjige, o nogometu dakako, te snima intervjue koje potom emitira po društvenim mrežama. Serijal poznat pod imenom "Universo Valdano". Naravno da su i ti razgovori nogometni odnosno s nogometnim "facama". Kada ste pak i sami "faca"poput Valdana, pa kada ste još i Argentinac, nije mu baš bio prevelik problem stupiti u kontakt i s Leom Messijem, pa porazgovarati i s njim 50-ak minuta. Na Twitteru su zasad osvanuli samo manji isječci. Poput onog u kojem su razgovarali o Pepu Guardioli i njegovom trenerskom geniju.

Messi: "Guardiola je napravio mnogo ‘štete‘ nogometu. Naime, činilo se da ono što on čini, da je to tako jednostavno i lako da su svi htjeli kopirati njegov stil".

image

Pep Guardiola

ADRIAN DENNIS Afp

Valdano: "Točno tako, i u svakoj ligi, čak i u 3. ligi su stoperi trčali naprijed, pridruživali se napadu."

Messi: "Da, da, kasnije sam zapravo ‘vidio, pronašao‘ puno Guardiola... I tada shvatite što smo postigli."

Valdano: "Očito najbolji trener kojeg ste ikada imali?".

Messi: "Nema sumnje u to. Guardiola je poseban, osebujan je način na koji on vidi svaku utakmicu, kako se pripremu za nju i kako nam komunicira strategiju".

Valdano: "Sve što bi on predvidio u utakmici, doista bi se i dogodilo?".

Messi: "Sve, sve".

Linker
20. travanj 2024 11:09